30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kadıköy'de Beşiktaş'a taş yağmuru

Turkcell Süper Lig'de 2008-2009 sezonunun şampiyonu olan Beşiktaş taraftarlarının galibiyet sevinci ve takımlarından bekledikleri performansı göremeyen öfkeli Fenerbahçe taraftarlarının taşkınlıkları Kadıköy'de istenmeyen olayların yaşanmasına neden oldu. Yaklaşık 500 kadar Fenerbahçe taraftarı, galibiyeti kutlayan Beşiktaşlıların araçlarını taş yağmuruna tuttu.

Kadıköy, Bağdat Caddesi'nde zafer turu atan Beşiktaş taraftarları ile bazı Fenerbahçe taraftarları arasında gerginlik yaşandı. Turkcell Süper Lig'de 2008-2009 sezonunun şampiyonu olan takımlarının galibiyetini kutlamak üzere Bağdat Caddesi üzerinde araç konvoyu oluşturan Beşiktaş taraftarlarının araçları, takımlarının ligde başarılı bir grafik çizememesini hazmedemeyen bazı Fenerbahçeliler tarafından taş yağmuruna tutuldu.

Yoldan geçen Beşiktaş taraftarlarının araçlarının camlarını kıran öfkeli Fenerbahçeliler, cadde üzerinde bulunan bazı işyerlerine de zarar verdi. Bu arada çocuklu ailelerin içinde bulunduğu araçlara da saldıran Fenerbahçelilerin bu tavırları, futbolun dostluk ve kardeşlik olduğu yönündeki ifadelerin anlamının yitirilmesine neden oldu. Fenerbahçeli taraftarların neden olduğu taşkınlıklara polis müdahale etti. Ellerinde Beşiktaş bayrakları ile cadde üzerinde tur atan taraftarları uyaran polis ekipleri, olayların önüne geçebilmek için kutlamaların farklı noktalara kaydırılmasını istedi.

Öte yandan yaşanan olaylar sırasında Fenerbahçe taraftarı olduğu öğrenilen 1 bayan gözaltına alındı. Barlar Sokağı'na da yansıyan şiddet olaylarının ardından alınan güvenlik önlemlerinin yetersiz kaldığından yakınan Beşiktaşlı bir taraftar, "Böyle olacağını polisin bilmesi lazımdı. Çünkü geçen sene de aynı olaylar yaşanmıştı. Bu olaylar bekleniyordu. Çok korktuk. Önlem alınması gerekirdi" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 14:12:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?