4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Kadıköy'de çıkan yangında can pazarı

Kadıköy'de tadilat yapılan bir binada meydana gelen yangında can pazarı yaşandı. 

Binanın ikinci üçüncü katında tadilat yapan 2 işçi ağır yaralanırken, yangında mahsur kalan yaşlı kadını kurtaran itfaiye erlerinden 2'si de dumandan zehirlendi. 

Bağdat Caddesi 511 numaradaki 5 katlı binada meydana gelen yangın büyük paniğe neden oldu. Edinilen bilgilere göre, binanın tadilat yapılan 3. katında kaynak yapan iki işçi kaynak makinesinden sıçrayan kıvılcımlarla çıkan yangının ortasında kaldı. Binanın içinde bulunan yanıcı maddelerin patlaması sonucu 2 işçi ağır yaralanırken, çıkan yangın binanın üst katlarına da sıçradı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, üst kattaki vatandaşlar mahsur kaldı. Binanın en üst katında mahsur kalan Aysun İnak (71) isimli yaşlı kadın itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Yaşlı kadını sırtında alevlerden kurtaran itfaiye eri bununla da yetinmeyip yaşlı kadını ambulansa kadar sırtında taşıdı. Annesi gibi dumandan etkilenen Ufuk İnak da ambulansa alınarak sağlık ekipleri tarafından muayene edildi. Kendi canlarını hiçe sayarak mahsur kalan vatandaşları kurtaran itfaiye erlerinden Ercan Yavuz ve Necmi Bektaş dumandan zehirlendi. Dumandan etkilenen itfaiye erlerine ilk müdahele ambulansta yapıldı. 

Yangın nedeniyle Bağdat Caddesi trafiğe kapatılırken, itfaiyenin çalışmasını engelleyen kaldırımdaki demir bariyerler hızar makinesiyle kesilerek kaldırıldı. Demir bariyerlerin kesilmesiyle itfaiye ekipleri yangına daha kolay bir şekilde müdahale ederek söndürme çalışmasını tamamladı.

.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 12:28:17
Güncelleme :25 Haziran 2008 Çarşamba 12:35:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?