1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Kadıköy'de gecekonduda yangın : 1 ölü

Kadıköy'de bir gecekonduda yangın çıktı. Alevleri gören vatandaşlar, hemen duruma müdahale etti. Yangının söndürülmesinin ardından ev içinde yapılan aramada bir kişinin hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Olay yerine gelen polis ekiplerinin yaptıkları ilk incelemede şahsın öldürülmüş olabileceğini belirtti.

Kadıköy, İçerenköy Işıklar Caddesi, numara 22'de bulunan gecekondudaki yangın saat 02.00 sıralarında başladı. Cadde üzerinde bulunan bir gecekondunun camından alevler yükseldiğini gören vatandaşlar, duruma müdahale etmek üzere camdan içeriye girdi. Oda içinde bulunan bir tüp ile birlikte bazı eşyaların yandığını ifade eden bir vatandaş, patlama tehlikesine karşı yanan tüpü dışarıya attığını ifade etti. Su hortumları ile yangını büyümeden kontrol altına alan vatandaşlar, odayı kaplayan dumanın çıkmasının ardından yatakta yatan Vural Konuk isimli bir kişinin öldüğünü fark etti. Bu durum üzerine olay yerine gelen itfaiye ve polis ekipleri çalışma başlattı. Yatağında yarı yanmış bir halde bulunan Konuk üzerinde ön inceleme yapan polis ekipleri, Konuk'un boğazında bir bez parçasına rastladı. Ekipler, vatandaşlardan aldıkları ifadeler doğrultusunda Konuk'un öldürüldükten sonra olaya yangın süsü verilmek istenmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Bazı görgü tanıkları olaydan bir süre önce gecekondu içinde birkaç kişinin olduğunu ve kavga seslerinin geldiğini iddia ederken, evin camlarının tahta ile kapanmasının ardından bu olayın meydana geldiğini öne sürdü. İfadeleri değerlendiren polis, Konuk'un evine gelen şahısları arama çalışmalarına başladı.

Yapılan incelemenin ardından Konuk'un cesedi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
iha
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2007 Cumartesi 09:39:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?