4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Kadıköy'de gençlere içki saldırısı

İçki yasağına isyanla gündeme gelen İstanbul’un Moda semti Ramazan ayının ilk içki dayağına sahne oldu.


Bir süre önce ‘içki yasağıyla gündeme gelen Kadıköy Moda şimdi de Ramazan dayağıyla gündemde. CNN Türk’te ekonomi programı yapan Deniz Bayramoğlu, Moda’da bira içen iki gence üç kişinin saldırdığı olaya şahit olduğunu canlı yayında anlattı.

CNN Türk’te İş Yemeği, programı sunan Bayramoğlu, dünkü canlı yayında Moda’da önceki gün tanık olduğu bir olayı anlatarak başladı. Gazetecilik namusunun gereği olarak bu olayı anlattığını söyleyen Bayramoğlu, “Bunun organize olmadığını, Türkiye’nin şeriata adım adım gittiğininin bir işareti olmadığını düşünüyorum. Saldırganların ayak takımından olduğunu görebiliyoruz” dedi. Daha sonra programına devam eden Bayramoğlu, Radikal Gazetesi’ne olayı şöyle anlattı:

“Önceki gece Moda’da gece 00.00-01.00 sularında beş gencin kavga ettiğini gördüm. 20-30 yaşlarında üç kişi 17-18 yaşındaki iki gence saldırıyordu. Önce Kadıköy’de olabilecek herhangi bir kavga olduğunu zannettim. Ancak saldırgan üç gencin ‘Ramazan’da içki içmeye utanmıyor musunuz?’ dediğini duydum. Yerde yatan çocuklardan biri de ‘Biz dinimize küfretmedik’ diyordu. Üç kişi çocukları dövmeye devam etti. Evlerinden çıkanlar olaya müdahale etti. Vatandaşlar polis çağırdıkları söyleyince saldırganlar kaçtılar.”

‘KAÇARKEN BAĞIRDILAR’

Saldırganların kaçarken “Ramazan’da bira içmenin sonu budur” diyerek bağırdığını belirten Bayramoğlu, “Yardım etmek istedik, ‘ambulans çağıralım’ dedik ancak çocuklar ‘Evlerimiz yakın’ diyerek gittiler” diye konuştu. Deniz Bayramoğlu, kaçan saldırganların Karadeniz şivesiyle konuştuğunu belirtti.
Olay yerinin yakınındaki Moda İskelesi, Beltur AŞ’ye geçtikten sonra iskelede içki servisi durdurulmuştu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 16:53:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?