3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Kadıköy'de kaza:1 ölü,2 yaralı

Kadıköy Bağdat Caddesi'nde yarış yapan otomobillerden biri kırmızı ışıkta geçince, bir başka araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan araç takla atarak, bir vatandaşı altına aldı. Kazada kaldırımda yürüyen vatandaş hayatını kaybederken, 2 aracın sürücüsü ise yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Kadıköy Bağdat Caddesi Selami Çeşme Işıklar'da dün gece saat 00:30 sıralarında meydana gelen olayda, E.A.S. 34 YK 045 plakalı otomobilliyle Bağdat Caddesi üzerinde başka bir başka otomobil ile yarışmaya başladı. Sürücüsü E.A.S, Selami Çeşme Işıklar'a geldiğinde yanan kırmızı ışığa rağmen geçmek istedi. Bu sırada kendisine yeşil ışığın yanmasıyla yolun karşısına geçmekte olan 05 EN 770 plakalı araç sürücüsü Afet Ertopçu'nun kullandığı otomobile hızla çarptı. Çarpmanın etkisiyle Ertopçu'nun kullandığı araç takla atarak kaldırıma savruldu. Taklalar atarak savrulan araç, bu sırada kaldırımda yürüyen Memduh Özışık adlı vatandaşı da altına alarak direğe çarptıktan sonra durabildi. Cadde üzerinde kazayı gören çevredeki vatandaşların haber vermesiyle olay yerine ambulans ve polis çağırıldı. Olay yerine gelen polis ekipleri, takla atan araç altında kalan vatandaşı sonradan fark etmesi üzerine itfaiyeye haber verildi. İtfaiye olay yerine gelmeden Özışık, vatandaşlar ve polis tarafından aracın altından çıkartıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Özışık'ın hayatını kaybettiğini belirtti.
 
Kaza sonrası hafif yaralanan iki araç sürücüsü bir başka ambulans ile Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, Özışığın, cansız bedeni ise morga kaldırıldı. Kaza sonrasında araçlar çekici ile götürülürken bir süre kapanan yol trafiğe açıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2006 Cuma 10:07:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?