6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Kadıköy'de olaylar çıktı!

 "Sivil ve Demokratik Anayasa Platformu" adı altında binlerce kişinin miting düzenlediği Kadıköy'de gerginlik yaşandı.

Biber gazlı müdahalenin ardından öfkelenen grupla, az sayıdaki polis karşı karşıya kaldı. Grup polise taş ve pet şişe fırlatırken, güvenlik güçleri çareyi kaçmakta buldu.

Anayasa değişikliği tartışmaları üzerine kendilerine "Sivil ve Demokratik Anayasa Platformu" adını veren yaklaşık 3 bin kişilik grup, Kadıköy Hasanpaşa'da toplanarak miting düzenledi. BDP ve SDP gibi partilerin destek verdiği mitingde, BDP'li bir grubun terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan lehine yasadışı slogan attıkları gözlendi. Grup bir süre Hasanpaşa'da bekledikten sonra Kadıköy Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Polis bölgede yoğun güvenlik önlemleri alırken, grubun yürüyüşünün ardından miting alanına geçildi. Kalabalık grup, oluşturulan güvenlik noktalarından alana giriş yaptı.

Miting başladığı esnada bir arama noktasında gerginlik yaşandı. Polis gruba biber gazıyla müdahale etti. Vatandaşlar kaçışırken, bölgede panik yaşandı. Gazdan etkilenenler, yüzlerini suyla yıkılarak kendilerine gelmeye çalıştı.

Bu sırada öfkelenen bir grup, polise taş ve pet şişe attı. Az sayıdaki polis ekibi, çareyi öfkeli gruptan kaçmakta buldu. Polisler kaçarak uzaklaşırken, grubun öfkesi bir süre daha devam etti.

Bu sırada mitinge katılan bir vatandaş fenalık geçirdi. Baygınlık geçiren vatandaş, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Gazdan etkilenerek hastaneye kaldırılanlar arasında Ahmet Türk'ün de olduğu bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2010 Cumartesi 15:57:40
Güncelleme :10 Nisan 2010 Cumartesi 15:58:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?