30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kadıköy'de patlama

Kadıköy Yoğurtçu Parkı'ndaki su deposuna tiner dökülmesi sonucu meydana gelen gaz sıkışmasıyla büyük bir patlama meydana geldi. İnsanların sabah sporu yaptığı sırada meydana gelen patlama paniğe neden olurken, patlamanın şiddetiyle su deposunun kapağı 50 metre uzağa fırladı.

Bu sabah saat 08.00 sıralarında Yoğurtçu parkında yeşil alanları sulamak için kullanılan su deposu ve elektirik hattının geçtiği noktada büyük bir patlama meydana geldi. Olay yerine gelen polis ekipleri bölgede patlamanın nedenine ilişkin araştırma yaparken yapılan ilk inceleme sonucunda patlamanın su deposuna dökülen tinerin neden olduğu anlaşıldı.

Aynı zamanda elektirik panosununda bulunduğu noktadaki su deposuna dökülen tiner gaz sıkışmasına neden olunca facianın eşiğinden dönüldü. Sıkışma nedeniyle meydana gelen patlama sırasında parkta sabah sporu yapan vatandaşlar ve çalışan belediye işçileri büyük bir tehlike atlattı. Patlamanın şiddetiyle kaldırım taşları sökülürken su deposunun kapağıda 50 metre uzağa fırladı. Olay yerine gelen resmi ekipler dışında, olay yeri inceleme ve bomba imha ekipleride detaylı bir inceleme yaparken herhangi bir bomba bulgusuna rastlanmadı. Yapılan detaylı incelemelerde patlamaya su deposuna dökülen tinerin neden olduğu anlaşılırken, su deposuna tineri kimin döktüğü konusunda inceleme başlatıldı.

Patlamanın sorumlusu olarak akıllara son günlerde gündemden düşmeyen tinerciler gelirken, şuan için bu korkunç patlamaya neden olanların tinerciler olup olmadığı tespit edilemedi. Patlamanın olduğu sırada parkta temizlik yapan bir belediye işçisi, "O sırada parkta çalışıyorduk, birden büyük bir patlama oldu. Patlamadan beş dakika önce insanlar sabah sporu yapıyordu büyük bir faciadan dönüldü. Patlama sonucu fırlayan taşlardan biri de neredeyse bana isabet ediyordu. Buraya geceleri kimlerin geldiği belli değil, yeterli güvenlik sağlanmıyor" diye konuştu.

İnsanların sabah sporu yaptığı saatlerde meydana gelen patlamadan geriye sağa sola fırlamış taşlar ve metrelerce uzağa fırlayan metal parçaları kalırken, her hangi bir can kaybı olmaması ise herkesi sevindiren tek şey oldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2009 Salı 11:04:39
Güncelleme :28 Temmuz 2009 Salı 11:15:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?