30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kadıköy'de paylaşılamayan otopark

Kadıköy Hasanpaşa'da bulunan otopark konusunda anlaşamayan İSPARK ve Kadıköy Belediyesi mahkemelik oldu. Paylaşılamayan otopark yüzünden her iki kurum da görevlilerini göndererek kapıda nöbet tutturuyor.

Bir süre otoparkın kullanım hakkının kendilerine ait olduğunu söyleyen İSPARK Genel Müdürü Kadir Gurbetçi, Evlendirme Dairesi Otoparkı'na gelerek burada basın mensuplarına bir açıklama yapmıştı. 300 araç kapasiteli otoparkın devri için Büyükşehir Belediyesi Emlak Müdürlüğü'nden talepte bulunduklarını ve dolayısıyla 2 Mart 2009 tarihinde de olur yazısı alındığını hatırlatan Gurbetçi durumun Kadıköy Belediyesi'ne tebliğ edildiğini söylemişti. Metrobüsün açılmasından sonra buranın desteklenmesi amacı ile
işletilmesinin önem arz ettiğini İSPARK yetkilileri, konunun bir anca yargıdan kendi lehlerine döneceğine inanıyor.

Öte yandan, otoparkın işletmesinin uzun zamandan beri devrettikleri bir vakıf tarafından yapıldığını söyleyen ve arazinin işletim hakkının kendilerinde bulunduğunu söyleyen Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ise "Başbakanımızın katıldığı Metrobüs töreni öncesinde bu alanda programın yapılacağını ve dolayısıyla bizden iki günlüğüne boşaltılması istendi. Biz de boşalttık. Akabinde İSPARK gelip buranın kendilerine ait olduğunu ve kendilerinin işleteceğini söyledi. Yıllardır biz kullanıyoruz ve düzenlemesini biz yaptık. Ayrıca Kadıköy Evlendirme Dairesi ile Belediye Hizmet binası arasında yer alıyor. Konuyu yargıya taşıdık. Yargıdan olumlu sonuç çıkmasını bekliyoruz" dedi.

Her iki taraf yargıdan çıkacak olan kararı beklerken, şimdilik boş kalan otoparkın girişinde hem İSPARK hem de Kadıköy Belediyesi'ne bağlı ekipler nöbet tutuyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 16:47:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?