1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Kadıköy'de silahlı çatışma 3 yaralı

Kadıköy'de adı organ ticareti ile gündeme gelen Yusuf Sönmez' in sahibi olduğu ve bir süre önce yine yasadışı organ nakli yapıldığı gerekçesi ile mühürlenen Sönmez Hospital'da polis ile silahlı 4 kişi arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 1'i polis memuru, 2 kişi yaralandı. 

Çatışmaya karışan zanlılar, polise teslim olmamak için doktor ve hastaların da aralarında bulunduğu 17 kişiyi bir odaya kapatarak rehin aldı. 

Ellerinde silahlarla hastane penceresine çıkan zanlılar, polisle yaptıkları uzun süren pazarlık sonrasında silahlarını bırakarak teslim oldu. Edinilen bilgiye göre olay, Kozyatağı Şemsettin Günaltay Caddesi Ayçil Sokak üzerinde bulunan Sönmez Hospıtal'da meydana geldi. 

Polisin
hastanede silahlı şahıslar olduğu yönündeki anonsu üzerine hastaneye gittiği, bu esnada silahlı 4 kişiyle çatışamaya girdiği öğrenildi. Girilen çatışmada Akif Batuhan isimli polis memuru aldığı kurşun ile kasığından yaralanırken, silahlı şahıslardan biri de yaşanan çatışma sırasında kafasına isabet eden kurşunla yaralandı. Olay yerine gelen takviye ekipler tarafından 2 kişi olay sırasında gözaltına alırken, diğer 2 kişi de hastane içine kaçtı. Bu sırada olay yerinden geçmekte olan emekli bir polis memurunun da olaya müdahale etmek istediği, ancak şahısların kendisine silahın kabzası ile vurduğu için yaralandığı öğrenildi. Daha sonra hastane içine silahlı şahıslar aralarında Yusuf Sönmez'in de bulunduğu 17 hastane personelini bir oda içine kilitledi. Silahlı şahıslar daha sonra hastane penceresinde çıkarak olay yerine gelen polis ekiplerine havadan ateş etmeye devam etti. Bir süre bu
şekilde devam eden çatışma sonrasında silahlar sustu ve polis ile saldırganlar arasında diyalog başladı. Polisin 'teslim ol' çağrısına uymayan zanlılar, uzun süren bir pazarlığa girdi. Hastanenin ana kapısının da kilitli olduğu gözlenen zanlılar, bina içinden bir süre polis ile pazarlıklarını sürdürdüler. Zanlılar, 2. katın penceresinden, ellerinde silahlarla Asayiş Şube Müdürü Mustafa Kızılgüneş ile pazarlık yaptı. Pazarlıkta, "bizim sizinle işimiz yok. Polisle çatışmayız. Bize insan gibi davranılsın, aşağıya ineceğiz" denildi. Emniyet yetkililerinden, "bir şey yapmayacağız" şeklinde söz alan zanlılar, bunun hastane giriş kapısına gelerek önce ellerinde ki silahları yere bıraktılar daha sonra kapıyı açarak çıkmak istediler ancak kapı açılmayınca önce kapı kırılmak istendi başarılı olmayınca ise zanlılar bir pencereden inerek polise teslim oldu.

Polis tarafından gözaltına alınan zanlılar, ifadeleri alınmak üzere Gayrettepe'de bulunan Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldüler. Polis ile çatışmaya giren ve yaralanan zanlılardan birinin ise olaydan sonra hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. 

Olayın yatışmasının ardından yasadışı organ nakli yaptığı gerekçesi ile bir süre önce hastanesi mühürlenen ve bütün bunlara rağmen çalışmalarına devam eden Yusuf Sönmez ve aralarında yabancı uyruklu doktorlarında bulunduğu 17 kişi polis minibüslerine bindirilerek gözlem altına alındılar. Alınan bu 17 kişi de ifadeleri alınmak üzere Gayrettepe'de bulunan Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü. 

Çatışma sonrasında bina içine giren polis ekipleri hastane içinde yaptıkları araştırmada binanın gizli yerlerine gizlenmiş ve kapı kolları bile olmayan hastaların bulunduğu odaları buldu. 
Polis ekipleri bu odalar içinde 1' i bayan olmak üzere 4 hasta ile karşılaştı. Edinilen bilgiye göre bu hastalardan bazılarının organ nakillerinin gerçekleştiği ve yoğun bakımda tutuldukları öğrenildi. 4 hasta olay yerine gelen ambulanslar ile çevrede bulunan hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındılar. Olayla ilgili olarak soruşturma sürürken polis ekipleri ellerinde silahlar ile bu 4 kişinin
neden hastaneye geldiğini araştırmaya başladı.
İha
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2007 Cuma 08:03:36
Güncelleme :28 Nisan 2007 Cumartesi 11:23:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?