30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kadıköy'de tiyatro festivali

Kadıköy Belediyesi tarafından bu yıl 7.'si düzenlenen "Yıldızlar Altında Tiyatro Keyfi" adlı tiyatro festivali izleyicilerle buluşuyor.

Kadıköy Özgürlük Parkı'nda tiyatro severlerle buluşacak olan festival kapsamında kış aylarında özel tiyatrolar tarafından sahnelenen oyunlar açık havaya taşınacak. 1 Ağustos'ta start alacak ve tüm oyunların ücretsiz olarak izlenebileceği festivalin açılışı Tuncay Özinel Tiyatrosu'nun "Hırsızistan" adlı komedi oyunuyla yapılacak. İdil Yazgan, Tomris Karakartal, Arda Esen, Tuncay Özinel, Eray Işık, Kerem Keskin, Ajda Gürsoy'un rol aldığı oyun iki perde olarak sahnelenecek.

Festivalde ilgi görmesi beklenen bir diğer oyun ise, Reşat Nuri Güntekin'in ünlü romanı Çalıkuşu'na farklı bir yorum getiren Tiyatro Kedi tarafından sahnelenecek. Gündemden düşmeyen güncel konuların başında gelen Ergenekon davasını konu alan Hergelekon isimli güldürü de festivalin diğer oyunları arasında.
10 Ağustos'a kadar her gece sahne açacak olan festivalde Ebru Cündübeyoğlu'ndan Süheyl-Behzat Uygur kardeşlere kadar tanınmış tiyatrocular da oyunlarını sergileyecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 16:08:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?