30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kadıköy'deki otopark krizi çözüldü

Kadıköy Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında yaklaşık 2.5 aydır yaşanan otopark krizi, iki belediye başkanının görüşmesiyle çözüldü.

Yaklaşık 15 yıldan beri Kadıköy Belediyesi tarafından işletilen Evlendirme Dairesi otoparkı yüzünden İSPARK ile Kadıköy Belediyesi'ni mahkemelik etmişti.

Yaklaşık iki buçuk aydır, İSPARK görevlilerinin içerde, Kadıköy Belediyesi zabıta araçlarının ise dışarıda girişi kapatarak araç girişine izin vermediği otopark problemini Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile yaptığı ikili görüşme sonucu çözüldü. Kadir Topbaş'dan randevu alarak makamına "yeni dönem için hayırlı olsun ziyareti"ne giden Başkan Selami Öztürk, otopark konusunun çözdüklerini belirterek şunları söyledi :

"Evlendirme Dairemizin bahçesi olan ve otopark olarak kullandığımız alan Başbakan'ın katıldığı Metrobüs Töreni sırasında kullanılmak için bizim iznimizle alınmıştı. Ancak tören sonrasında İSPARK görevlilileri burayı biz işleteceğiz diyerek boşaltmamışlardı. Yaklaşık 2.5 aydır hem nikah dairesini kullanan Kadıköylüler hem de orada araçlarını park eden vatandaşlarımız için büyük sıkıntı olmuştu. Burası bizim bahçemiz ve belediyemizin hizmet alanını.

Burasının elimizden alınması yanlıştı. Konuyu karşılıklı konuşmak için Sayın Kadir Topbaş'dan randevu talep ettim. Hem yeni dönem için hayırlı olsun demek hem de ayrıntılı konuşmak için görüşmeye gittim. Karşılıklı konuştuk, kendisi de yaklaşım gösterdi ve İSPARK'a boşaltma talimatı verdi. Onun talimatıyla İSPARK görevlileri içerden çıktılar. Böylece otopark tekrar eski durumuyla Kadıköy Belediyesi'nin hizmet alanı olarak çalışmaya başladı.

Birkaç gün ücretsiz hizmet verecek, daha sonra yine belirleyeceğimiz makul bir ücretle hizmete devam edecek. Sayın Topbaş'ın konuya yaklaşım göstermesinden son derece mutluluk duydum. Kamu kurumları arasında bu tür problemlerin yaşanması zaten doğru değil. Biz konuşarak karşılıklı görüşme ve uzlaşma ile çözümledik".
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 14:09:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?