30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kadıköy'e Lefter heykeli dikildi

Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis'in Kadıköy'de bir parka dikilen heykeli törenle açıldı.

Sarı-lacivertli takımın efsane futbolcularından Lefter Küçükandonyadis'i onurlandırmak adına, organizasyonu taraftar grubu Cefakar Kanaryalar tarafından gerçekleştirilen ve birçok taraftarın desteğiyle yaptırılan Lefter Heykeli düzenlenen bir törenle açıldı. Kadıköy Kuşdili Parkı'na yerleştirilen heykelin açılış törenine, efsane futbolcu Lefter Küçükandonyadis'in yanı sıra Fenerbahçe camiasından çok sayıda davetli katıldı.

Açılış törenine kulübün eski başkanlarınızdan Faruk Ilgaz ve Güven Sazak, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, asbaşkan Ali Koç, yönetim kurulu üyeleri Ömer Temelli, Ünal Uzun ve Turhan Şahin, idari işler koordinatörü Serkan Acar, Yüksek Divan Kurulu ve genel kurul üyeleri, taraftarlar iye eski futbolcu ve yöneticiler katıldı.

"Fenerbahçeliyim göğsümü gere gere ver Leftere yaz deftere" sloganının yazdığı ve Lefter'in resminin yer aldığı büyük bir pankartın da yer aldığı tören alanında, Sarı-lacivertli taraftarlar, Lefter'e sevgi gösterilerinde bulundu. Ayağında topla Lefter'i tasvir eden heykelin açılışı Faruk Ilgaz, Güven Sazak ve Lefter Küçükandonyadis tarafından yapıldı. Duygulu anların yaşandığı açılışta bir konuşma yapan eski başkanlardan Faruk Ilgaz, "Fenerbahçe'de efsaneleşen birçok futbolcu var. Neden Lefter'in heykeli dikildi. Çünkü efsane isimlerin her biri futbol profesörü, ancak bir tane ordinaryüs var. O da Lefter'dir" dedi. Açılışta, Fenerbahçe taraftarları Lefter için besteledikleri tezahüratları da söylediler.

Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada Fenerbahçe camiası için tarihi günlerden birini yaşadıklarını belirterek, "Cefakar Kanaryalar grubuna teşekkür ediyoruz. urada bulunan insanlara baktığımız zaman gencinden, üniversitelisinden, efsane başkan Faruk Ilgaz'a kadar Fenerbahçe'nin geleceğinin ne kadar teminat altında olduğunu görüyoruz. Camiada herkes vargücüyle elinden geleni yapıyor. Lefter, çok sevilen bir futbolcuydu. Kişiliğiyle de öne çıkmış bir insandı. Bizler o günleri göremedik. Üç büyük kulüp taraftarı tarafından da sevilen bir kişiliği vardı. Onu burada ölümsüzleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Kadıköy, Fenerbahçe'nin farklılığıdır. Hem Galatasaray hem Beşiktaş böyle bir semte sahip değil. Buradaki maça en az 20 bin kişi yürüyerek geliyor. Burası buram buram Fenerbahçe kokuyor. Bu bizim için bir avantaj. Burayı da Fenerbahçe Kulübü olarak bu gibi projelerle daha da zenginleştirmemiz gerekiyor" dedi.

"Bir gün sizin de heykelinizin dikilmesini ister misiniz ?" şeklindeki soruya ise Ali Koç, "Kim böyle bir şey istemez ki ? Fenerbahçe'ye hizmet verip karşılığının böyle ölümsüzleştirilmesini kim istemez. Taraftarın bana olan sevgisi, taraftarın teveccühüdür, onlara da ayrıca teşekkür ediyorum" cevabını verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 15:59:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?