30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kadıköylüler rağbet etmedi!

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, metrobüs hattı açılışı törenine Kadıköylüler'in rağbet göstermediğini belirterek, "Açılışa sadece davetliler ve belediye görevlileri geldi" diye konuştu.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Başbakan Erdoğan'ın açılışta yaptığı konuşmaya cevap verdi. Açılıştan yaklaşık 2.5 saat sonra bir basın toplantısı düzenleyen Selami Öztürk, Başbakan'ın yanlış bilgilendirildiğini savundu.

Selami Öztürk, "Sayın Başbakanımız metrobüsün açılışı için Kadıköy'deydi, ancak davetliler dışında pek Kadıköylüler yoktu. Sayın Başbakana yanlış bilgiler verilmiş, özellikle onu belirtmek istiyorum. Sayın Başbakan burada kendi adayını desteklemek adına, DMO'nun yerinin yeşil alan olacağını söyledi. Biz oranın yeşil alan olmasını istiyoruz bu doğru ama elimdeki 14 Temmuz 2007 tarihli belgede, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Kadıköy Belediye Başkanlığına yazılan yazıda, 'Bu alanın Özelleştirme Yüksek Kuruluna satışı yapılması için devredilmiştir' deniliyor. Bir taraftan satacaksınız, diğer taraftanda yurttaşa biz burayı yeşil alan yapacağız diyeceksiniz, bu inandırıcı değil. Sayın Başbakana yanlış bilgi verilmiş, Sayın Başbakan bugün yanlış şeyler
söylemiştir" dedi.

Bir basın mensubunun Kadıköy'ü kale olarak gördüğünüz söyleniyor şeklindeki sorusuna, Öztürk "Hiç bir konuşmamda burası kaledir falan demem ama Kadıköy için demokrasinin kalesi diyebilirsiniz" şeklinde cevap verdi.

Bugün açılışı gerçekleştirilen metrobüs hattının açılışına Kadıköylüler'in rağbet göstermediğini savunan Selami Öztürk, açılışla ilgili olarak, "Beni hiç rahatsız eden yönü yoktu, aslında biz açılış yaptığımız zaman belediye bayraklarını asarız siyasi parti bayraklarını alana asmayız. Çünkü biz kamu görevi yapıyoruz ama beni rahatsız eden hiç bir yönü yoktu. Gerçekten güzel bir törendi, Sayın Başbakan'ın hitap edeceği Kadıköylüler yoktu, davetliler vardı, birçok dışardan gelme belediye görevlileri vardı. Metrobüsün Kadıköy'e gelmesi bizim için sevindirici. Ama biz işin doğrusu raylı sistemli metro bekliyoruz" diye konuştu. Selami Öztürk, Kadıköy'ün Büyükşehir Belediyesindeki 15 yıllık haklarını da Kemal Kılıçdaroğlu'un seçilmesinin ardından alacağını ve Kadıköy'e her anlamda daha iyi hizmetler sunmaya devam edeceklerini savundu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 21:21:09
Güncelleme :3 Mart 2009 Salı 21:22:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?