4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Kadın bağırsağında kokain kaçakçılığı

Uluslararası uyuşturucu kaçakçısı iki kadın kurye, bağırsaklarına ve vücut boşluklarına yerleştirilmiş olan uyuşturucuları Türkiye'ye sokmak isterken Atatürk Havalimanı'nda yakalandı. Kadın kuryelerin bağırsaklarında ve vücut boşluklarında plastikle sarılmış vaziyette piyasa değeri 250 bin YTL olan 2 bin 313 gram kokain ele geçirildi. 

Bir ihbarı değerlendiren İstanbul Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri Swiss Havayolları ile Zürih'ten İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen D.S. ve M. W. isimli iki bayan yolcuyu takibe aldı. Takibe alınan D.S. ve M.W.'nin havalimanında hiç kimse tarafından karşılanmadığının anlaşılması üzerine harekete geçen İstanbul Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ve AHL Yolcu Salonu Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri şüphelileri durdurdu. Üstleri aranan iki şüphelinin vücut boşluğunda plastikle sarılmış vaziyette kokain maddesi olduğundan şüphelenen ekipler, Bolivya uyruklu W. M. ve D.S.'nin sözlü ifadesine başvurdu. W.M. ifadesinde karnında 70 adet daha kapsül olduğunu söylerken, diğer şüpheli D. S. ise aynı şekilde karnında 85 adet daha kapsül olduğunu söyledi. 

Bunun üzerine vücut boşluklarında tespit edilen maddeler üzerinde uyuşturucu test kiti ile test yapan ekipler yapılan testte kokain uyarısının alınması üzerine D.S. ve W.M.'yi gözaltına aldı. 

Gözaltına alınan iki kadın kurye, Bakırköy Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. 

Hastanede çekilen röntgenlerde her iki kadın kuryenin karın bölgesinde farklı madde bulunduğu tespit edildi. Bunun üzerine söz konusu maddelerin vücut dışına atılıncaya kadar her iki şüpheli tedavi altına alındı. 

D.S. ve M.W.'nin vücut boşluklarında plastikle sarılmış vaziyette 322 gram kokain ele geçirildi. Her iki kadın kuryenin bağırsaklarında ise 155 adet plastikle sarılmış vaziyette bin 990 gram kokain ele geçirildi. 

Yetkililer, her iki kadın kuryenin üzerinden toplamda 2 bin 313 gram ağırlığında piyasa değeri 250 bin YTL olan kokain maddesi ele geçirildiğini açıkladı. 

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 20:02:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?