3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Kadın doktoru pazarladılar!

Türkmenistan'dan tatil için İstanbul'a gelen kadın doktor ve hemşireyi silah zoruyla pazarladılar.

Türkmenistan'dan İstanbul'a tatil için gelen aralarında doktor ve hemşirenin de bulunduğu yabancı uyruklu 4 kadını silah zoruyla pazarlayan iki kadın taciri, polisin operasyonuyla yakalandı.

Bir ihbarı değerlendiren Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, yurtdışından Türkiye'ye tatil için gelen birisi doktor 4 yabancı uyruklu kadını silah zoruyla pazarlayan şahısların peşine düştü.

Yabancı uyruklu kadınları erkeklere zorla pazarladıkları tespit edilen Hamit T. ile Erhan B. isimli şahısları izini bulan ekipler, operasyon için düğmeye bastı. Ekipler, Türkmenistan'dan İstanbul'a gezmeye gelen Doktor Sonabar Mahatova, hemşire Azize Ruziyeva, Dilber Yengibeyeva ve Nargize Amin Bayeva isimli kadınların pasaportlarının ellerinden alınarak silah zoruyla pazarlandığını belirledi.

Emniyet güçleri aralarında doktor ve hemşirenin de bulunduğu 4 kadını pazarlayan Hamit T. ve Erhan B. isimli şahısları takibe aldı. Polis ekipleri, zanlıların Başak konutlarında verilen bir adrese 4 Türkmenistan uyruklu kadını getirdikleri an baskın gerçekleştirdi. Yapılan baskın sonucunda silah zoruyla pazarlanan kadınlar kurtarıldı.

Hamit T. ve Erhan B.'in ifadelerinin ardından 7.65 milimetre çaplı silahlarla birlikte adliyeye sevk edildi.

Türkmenistan'da doktorluk yaptığını belirten Sonabar Ruziyeva'nın, Türkiye'ye tatil için geldiklerini fakat silahlı kişiler tarafından alıkonulup erkeklere satıldıklarını söylediği ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 15:08:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?