30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kadın Gözüyle Hayattan Kareler

Anadolu Hayat Emeklilik tarafından üçüncüsü düzenlenen "Kadın Gözüyle Hayattan Kareler 2009" Fotoğraf Sergisi, Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi'nde ziyaretçilerle buluşacak.

"Kadın Gözüyle Hayattan Kareler Fotoğraf Yarışması"nda dereceye girenler ödüllerini, 7 Mayıs tarihindeki sergi açılış günü, Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Mete Uğurlu'nun elinden aldı.

Uğurlu, ödül töreninde yaptığı konuşmada, yarışma ve sergiyi, geleceğin güvencesi olarak gördükleri kadınlara adadıklarını ifade etti.
Uğurlu, "Kazanan eserleri sergilemek için Mayıs ayının ikinci haftasını seçmemizin sebebi, her şeyin en iyisini hak ettiğine inandığımız annelerimize, Anneler Günü'nde küçük de olsa bir hediye vermekti. Bu yıl fotoğraf yarışmamıza olan ilgi daha da arttı ve bin 5 amatör ve profesyonel kadın fotoğrafçı, 4 bin 552 eserle yarışmaya katıldı. Değerli jüri üyelerimiz Prof. Güler Ertan, Prof. Barbaros Gürsel, Fotoğraf Sanatçısı İbrahim Zaman, Adnan Sokol ve şirketimizi temsilen Betül Çığır, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu danışmanlığında titiz bir çalışmanın ardından, sergiye katılmaya hak kazanan fotoğrafları belirledi.

Ocak-Mart ayları arasında Anadolu Hayat Emeklilik'e yarışma için yollanmış olan fotoğrafların görsel değerinin, birbirinden yüksek olduğuna şahit olduk. Bu nedenle jüri üyelerimizin seçim yapmakta oldukça zorlandığını itiraf etmeliyim. Huzurlarınızda tüm fotoğraf sahiplerine ve katılımcılarımıza emeklerini, yüreklerini ve cesaretlerini ortayla koydukları için teşekkür ediyorum" dedi.

"Hayata Dair" temalı ve amatör-profesyonel kadın fotoğrafçıların katıldığı, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) danışmanlığında yürütülen "Kadın Gözüyle Hayattan Kareler 2009" Fotoğraf Yarışması'nın kazananları 10 Nisan tarihinde açıklandı. Güler Ertan, İbrahim Zaman, Barbaros Gürsel, Adnan Sokol ve Betül Çığır'dan oluşan jüri, yarışmaya katılan bin 5 katılımcıya ait 4 bin 552 adet fotoğrafı değerlendirerek, dereceye giren ve sergilemeye değer bulunan 45 fotoğrafı belirledi. Bu seneki kazananlar sırasıyla "Dumanlı Başım" adlı eseriyle Tüten Dağdaş, "Şantiye" adlı eseriyle Melek Ural, "Sohbet" adlı eseriyle Gülnur Sözmen oldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 12:19:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?