4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Kadına karşı şiddet çadırı kuruldu

Kadıköy'de "Kadınların Şiddet Karşısında Korunması ve Desteklenmesi için Mücadele Ağı Projesi" kapsamında kadına yönelik şiddete karşı toplumsal duyarlılık yaratmak için içinde çeşitli sanat aktivitelerinin bulunduğu bir çadır kuruldu. 

Kadıköy'ün 9 mahallesindeki Aile Danışma Merkezlerinde gerçekleştirilen ve Kadıköy Belediyesi Sağlık ve Sosyal Dayanışma Vakfı (KASDAV) tarafından yürütülen "Kadıköy'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele için Kamusal Destek Ağı Projesi" Kadıköy Meydanında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri ve öğrencilerinin hazırladıkları sanatsal performansla kadına yönelik şiddete karşı toplumsal duyarlılık yaratmaya çalışıyor. 

Avrupa Birliği (AB) tarafından finansman desteği sağlanan projede kapsamında 29 Hazirana kadar açık olacak çadırda Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerinin hazırladıkları kadına yönelik şiddet konulu resim ve grafik çalışmaları yer alıyor. Etkinlik süresince 5 ayrı oyundan oluşan sokak tiyatrosu profesyonel oyuncularla sergileniyor ve sokaktan geçenlerin dikkati konuya çekilirken aynı anda öğrencilerce hazırlanan "Şidred" gazetesi dağıtılıyor. 

Meydanda, kadına şiddete dikkat çeken 5'er dakikalık 5 ayrı sokak gösterisi sergilenirken interaktif çalışmalarla şiddete karşı toplumun duyarlılığı oluşturulmaya çalışılıyor. Projenin hedefinin tüm toplumsal kesimlerden insanlar olduğunu söyleyen Kadıköy Belediye Başkan yardımcısı İnci Beşpınar " Projenin amacının şiddet mağduru kadınlara ve çocuklarına psikolojik destek sunulması, "Alo Şiddet Hattı" ile mağdurlara uygun yönlendirmeler yapılması, şiddet faillerinin öfke kontrol çalışmalarına katılımı, mağdurların meslek ve istihdama yönlendirilmesi, kamu kuruluşlarının işbirliğiyle oluşturulacak bir destek ağı ile şiddet mağduru kadınların durumlarının düzeltilmesi" olduğunu söyledi. 

Proje kapsamında polislerden imamlara ve muhtarlara kadar farklı meslek gruplarından kamuda çalışan görevlilere bu konuda eğitimler ve kadına şiddet vakalarında yapılması gerekenlerle ilgili bilgiler verildiğini de belirten Beşpınar, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin emeğiyle hazırlanan çadırla da amaçlarının sıradan insanlara ulaşmak olduğunu belirtti.

.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 12:46:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?