3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Kadına yönelik şiddet paneli

Kadınların Şiddet Karşısında Korunması ve Desteklenmesi Projesi kapsamında çeşitli ülkelerde Kadına yönelik şiddete karşı mücadele veren kadınlar, Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen panele deneyimlerini paylaştı. 

Şiddete uğrayan kadınlar için örnek çalışmalar yapan Kadıköy Belediyesi, çeşitli ülkelerde Kadın Sığınma Evleri'nde görev yapan uzmanları bir panelde buluşturdu. Kadınların Şiddet Karşısında Korunması ve Desteklenmesi Projesi kapsamında Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelde Atina, Viyana ve Berlin Sığınma Evleri'nde görev yapan uzmanlar sorunlarını anlatarak, deneyimlerini paylaştılar. Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim görevlisi Yrd.Doç.Dr. İnci User'in yönettiği panele, Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı İnci Beşpınar, Berlin Sığınma Evi Sorumluları Müesser Limon ile Gülay Özer, Viyana Sığınma Evi Sorumlusu Tamar Çitak, Atina Sığınma Evi Sorumlusu Vicky Chrisikou ve Hürriyet Gazetesi yazarı Emel Armutçu konuşmacı olarak katıldılar.
 
İnönü Mahallesi Aile Danışma Merkezi'ndeki çocukların bale gösterisi ile başlayan etkinlik, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün konuşmasıyla devam etti. Öztürk, "Dünyada insanların insanları öldürdüğü kadar başka canlılar birbirini öldürmemiştir. Eğitimin temeli çocuk yaşlarda başlar sevgiyi de şiddeti de bu yaşlarda öğrenirler, bu nedenle çocuklara yaşayan her şeyi sevmesini öğretmeliyiz" dedi. 

Panelde projeyi destekleyen Hürriyet Gazetesi yazarı Emel Armutçu İstanbul Valiliği ile ortak yürütülen Aile İçi Şiddetin önlenmesi projesi hakkında bilgiler verdi. Yurtdışından katılan konuşmacılar ise kendi ülkelerindeki kadın konuk evlerinin işleyişlerini anlattılar. 

Kadıköy Kadın Konuk Evi'ndeki deneyimleri ise Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Kadın Konuk Evi Proje yürütücüsü İnci Beşpınar anlattı. Beşpınar, "Şiddet uygulamak suçtur, buna taviz göstermekte suça ortaklıktır" dedi. 

Panelin ardından Kadıköy Belediyesi Kadın Konuk Evi'nde kalan kadınlar kendilerinin hazırlayıp oynadıkları tiyatro oyununu sergilediler.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 09:58:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?