4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Kadına yönelik şiddet protesto edildi

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Milletvekili Sebahat Tuncel'in de aralarında bulunduğu bir grup kadın, kadına yönelik şiddeti protesto etti. Milletvekili Tuncel, "Kadınlar savaş kaynaklı şiddete maruz kalıyor" dedi. 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Dayanışma Günü nedeniyle Eminönü Yeni Cami önünde toplanan Özgür Demokrat Kadın Hareketi üyesi yaklaşık 50 kadın, Eminönü'ndeki Yeni Cami önünde toplanarak kadına yönelik şiddeti protesto etti. Aralarında DTP Milletvekili Sebahat Tuncel ve DTP'lilerinde bulunduğu kadınlar Türkçe ve Kürtçe çeşitli sloganlar atarken "Erkek vuruyor, devlet koruyor, "Zorunlu göçe hayır" yazılı döviz taşıdı. Daha sonra grup adına Türkçe ve Kürtçe basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasının ardından konuşan Milletvekili Tuncel, kadına yönelik şiddete karşı örgütleneceklerini belirterek, "Kadınlar yaşamın merkezi ve şiddeti hak etmiyorlar. Şiddete karşı sesimizi yükseltmeliyiz. Erkeklerde şiddeti yok edecek politikalar üretmeli" dedi.
 
Türk ve Kürt kadınlarının savaş kaynaklı şiddete maruz kaldığını iddia eden Tuncel, "Kadınlarımızın çocukları savaşta ölüyor. Savaşı durdurmak, savaşa dayalı şiddeti önlememiz gerekir. Bunun için devlet önlem almalı" diye konuştu. Kadınlar eylemlerinin ardından sessizce dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 17:13:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?