30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kadınlar cami minaresine çıktı

Görevliler tarafından kurulan baz istasyonu mahallenin çocukları tarafından taş yağmuruna tutulurken, hızını alamayan bir mahalleli hırsını çekim yapan kameramandan çıkardı.

İçerenköy'deki Gökyiğit camiine baz istasyonu takılmasına tepki gösteren mahalle sakinleri bugün erken saatlerde toplanarak eylem yapmaya başladı. Mahallede bir çok kişinin takılan baz istasyonu yüzünden kanser hastası olduğunu söyleyen mahalleliler duruma tepki gösterirken bir grup kadın caminin minaresine çıkarak tepkilerini burada sürdürdü.

Kızgın kadınlar baz istasyonunun sökülmesini isterken, hızını alamayan bir kadın çekim yapan kameramana saldırdı. Kızgın kadın güçlükle sakinleştirilirken, mahalledeki çocuklar ellerine geçirdikleri taşları camiye kurulan baz istasyonuna fırlattı.

Çocuklar hep bir ağızdan "baz istasyonu istemiyoruz" diye slogan attı. Polis kızgın kalabalığı uzun uğraşlar sonucunda sakinleştirirken, caminin minaresine çıkan kadınlarda ikna edilerek aşağı inmeleri sağlandı. Büyük bölümü kadınlardan oluşan eylemciler baz istasyonu semtlerinden kaldırılana kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 18:08:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?