6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Kadınlar kapkaça karşı uyarıldı

Kapkaç dehşeti, yapılan tüm uyarılar ve uygulanan tüm cezalara rağmen devam ederken, İstanbullu kadınlar, önüne geçilemeyen kapkaça karşı uyarıldı.

İstanbul polisi son olarak, maaşlarını alan emeklileri hedef seçen 3 kişilik bir kapkaç çetesini yakaladı. Volkan Dometices, Ö.O. ve E.A., Kadıköy Erenköy Şemsettin Günaltay Caddesi Ziraat Bankası önünde maaş gününde paralarını çeken emeklilerden yankesicilik ve kapkaç yapmak üzereyken Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Kapkaççılar, yapılan sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi. Yüzlerini kapatarak kendilerini gizlemeye çalışan şahıslar, kendilerine yöneltilen soruları cevapsız bıraktı.

Tüm uyarılar ve alınan önlemlere rağmen kapkaçın önüne geçemeyen polis ekipleri, çareyi, kapkaça özellikle maruz kalan bayanlara seminer düzenlemekte buldu. Merdivenköy Gönüllüleri Vakfı’nın organizasyonuyla gerçekleştirilen seminere katılan kadınlar, ellerine kağıt, kalem alarak, polisin verdiği bilgileri not etti.

Polis memurları, kadınların kapkaççılardan nasıl korunması gerektiğini anlatarak, "Kapkaça uğradığınız sırada eğer hayati tehlike söz konusu ise çantanızı bırakın. Gece mümkün olduğunca ışıklı caddelerden yürüyün. Çantanızı, trafiğin ters istikametine göre taşıyın. Kapkaça maruz kalırsanız, en kısa zamanda polise başvurun. Bankadan çektiğiniz parayı, çevrenizi kontrol ettikten sonra çantanıza koyun" dedi.

Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amiri Komiser Ahmet Başeğmez de kapkaç konusunda bayanlara uyarıda bulunarak, özel ziynet eşyalarını evlerde yatak odaları dışında başka bir yerde saklamaları tavsiyesinde bulundu.

Seminere katılan bayanlar, böyle bir organizasyondan dolayı çok mutlu olduklarını ve bu tür hizmetlerin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Asayiş Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mustafa Çankaya, sahneye davet ettiği bir bayan eşliğinde kapkaççıların ve yankesicilerin nasıl çalıştığını uygulamalı olarak gösterdi.
Bayanlar, kapkaç konusunda anlatılanları büyük bir dikkatle dinledi.

İstanbul-İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 12:00:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?