4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Kadınlar Pippa için pedal çevirecek

Ortadoğu'da bisikletli barış turuna katılacak 21 kişilik Türk ekibi, THY'nin tarifeli seferiyle Beyrut'a gitti.

Grup temsilcisi Taclan Topal, Emine Erdoğan'ın da desteklediği grubun bu yıl rekor bir katılımla yolculuğa başlayacağını söyledi.


8 Mart günü üstünde beyaz bir gelinlikle sanatçı arkadaşı Silvia Moro'yla "dünya barışı" için çıktığı yolculuğu Gebze'de vahşi bir şekilde son bulan İtalyan sanatçı Pippa Baca'nın ardından 21 Türk kadını, Ortadoğu'da barış için 250 km pedal çevirecek. 2-15 Mayıs tarihleri arasında 30 ülkeden yaklaşık 500 kadının katılacağı FTW (Fllow the Women) organizasyonuna Türk ekibi, Pippa Bacca'nın temsili gelinliği ile katılacak. 4 ülkeyi kapsayan barış turu Beyrut'tan başlayacak, Şam ve Amman'dan sonra Jenin'de sona erecek.


THY'nin tarifeli seferiyle Beyrut'a gitmek üzere geldikleri Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulunan grup temsilcisi Taclan Topal, "4 seneden beri Ortadoğu'daki mevcut anlaşmazlık düzenine farkındalık oluşturmak ve barış sürecine katkıda bulunmak için kadınların organize ettiği bir organizasyon. Bu organizasyon güzergahı Beyrut, Suriye, Ürdün, Filistin olacak. Grubumuzda 20'den 52'ye kadar farklı yaş gruplarında bayanlar var. Farklı iş dallarında arkadaşlarımız var. 30 ülkeden 500'e yakın bayan arkadaş bekliyoruz. Türkiye'den bu yıl 21 kişi katılıyor. Bu yıl ilk defa bu sayıya ulaştı. Başbakanımızın eşi Emine Erdoğan tura katılmamızı destekliyor" diye konuştu.


Gelinlikle havalimanına gelen Ela Esra Günad ise, gelinliğin temsili bir kıyafet olduğunu, Pippa Bacca'nın anısına giydiklerini söyledi. Günad, "Bizim bu gelinliği burada giymemizin bir nedeni var. Son üzücü bir olay oldu. Pippa Bacca ile ilgili biz grup olarak bu olayı kınıyor, üzüntümüzü bir şekilde dile getirmek için Bacca'nın da isteği olan barış için gelinliği giyerek İstanbul'dan Filistin'e kadar yola çıktık. En azından onun bu amacını temsili de olsa gerçekleştirmeye çalışacağız" diye konuştu. Grup, daha sonra THY'nin tarifeli seferiyle Beyrut'a gitti.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2008 Cumartesi 00:41:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?