4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Kadınlara 25 Kasım'a özel gösterim

Bayrampaşa Belediyesi "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü" nedeniyle bir tiyatro gösterisi düzenledi. Kadınların yaşadığı zorlukları ve şiddeti anlatan "3. Sayfadan Kadın Hikayeleri" adlı tiyatro gösterisi büyük ilgi gördü. 

Bayrampaşa Belediyesi'nin organizasyonu ile Düşevi oyuncuları tarafından sahnelenen tiyatro gösterisinde; Töre, Laz Kızı, Ana, Mahur Beste, Mahkûm Kadın ve Gerdek adlı altı ayrı hikaye canlandırılarak kadınların günümüz dünyasında yaşadığı zorluklar ve gördüğü şiddet gözler önüne serildi. 

Gazetelerin üçüncü sayfasından esinlenilerek kaleme alınan oyunda; kadının toplum içerisinde uğradığı şiddete dair, erkeğin duruşu ve hayatta kimin gerçek özne olduğuna dair çarpıcı ve ilginç sahneler yer aldı. 

Şimdiye kadar İstanbul'da 14, Samsun'da 17, Niğde'de 2, Konya'da 1, Çanakkale'de 1, Sinop'ta 1 temsil veren ve büyük bir ilgiyle karşılanan Düşevi Oyuncuları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Ve Dayanışma Günü'nde '3. Sayfadan Kadın Hikayeleri' adlı oyunuyla kadına şiddeti çarpıcı bir şekilde, Bayrampaşalı hanımlar başta olmak üzere tüm İstanbullu hanımların karşısında canlı performansla gözler önüne serdi.. 

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge'nin de katıldığı ve Bayrampaşalı hanımlara 90 dakikalık nefes kesen bir gösteri sunan Düşevi oyuncuları; kadınımıza yönelik şiddeti böylesine önemli bir günde bir kez daha sahnelemekten büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, bu imkanı sağlayan Bayrampaşa Belediyesine teşekkür ettiler. 

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge; bugünün Türkiye'sinde ne yazık ki her 3 kadından birinin şiddete maruz kaldığını ve her yıl töre cinayetlerinden 25 kadının hayatını kaybettiğini üzüntüyle ifade ederken, bu sayının bilinenden çok daha fazla olduğunu söyledi. Medeniyetle hiçbir şekilde bağdaşmayan bu durumun çok üzüntü verici olduğunu belirten Başkan Bürge, "Kadınlara yönelik şiddete karşı mücadele ve dayanışmanın yılda bir gün değil her gün olması gerektiğinin üzerini önemle vurgulayarak bu mücadeleye desteğimiz devam edecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 14:41:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?