30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kadınlara sığınma evi sözü yok!

Bağcılar Olimpik spor salonunda düzenlenen program ‘Yedi Bölgeden Yedi Türkü’ söyleyen Tuncay Okutan’ın konseriyle başladı.

On bine yakın kadının katıldığı programa katılan Esra Ceyhan, kadınlar için Belediye Başkanı’ndan ‘Sığınma Evi’ istedi.

Bağcılar’a asla sığınma evi yapmacaklarını cevabını veren Başkan Lokman Çağırıcı, “Sığınma evleri maalesef çözüm değil. Bu tür sorunları kaynağına inerek çözmeye çalışıyoruz. Bunlardan biri iki yıl önce başlattığımız ‘okuma yazma seferberliği’dir. Ki bu kapsamda 20 bin evhanımı okuma yazma öğrendi, 5 bine yakını ise ilkokul diploması yerine geçen belge aldı. Akabinde, aile içi sorunları bitirmek amacıyla ‘Mutlu yuva huzurlu toplum’ seminerleri başlattık. Buraya katılan ev hanımları, çocuklarıyla, eşiyle kısacası ailenin mutlu olması için seminerler verildi. Bu seminerleri artırarak devam ettireceğiz. Yine inşaatı devam eden ‘El emeği göz nuru’ çarşısını hizmete açacağız. Çok amaçlı salonlarıyla birlikte çocuklar için oyun alanları yer alacak. Ev hanımlarına ücretsiz sunulacak bu çarşıda, el emeğiyle yapılan ürünlerini burada satarak, ev ekonomilerine katkıda bulunacaklar. Bu çalışmalarımız sonuca sığınma evine hiç gerek kalmayacaktır" dedi.

‘Beraber yürüdük biz bu yollarda…’

Dünya kadınlar günü dolayısıyla sahne alan Muazzez Ersoy, Bağcılarlı hanımlar için en güzel şarkılarını seslendirirken, Başkan Lokman Çağırıcı’nın isteği üzerine, hep birlikte ‘Beraber yürüdük biz bu yollarda’ şarkısını, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Edibe Sözen, İstanbul Milletvekili Ünal Kaçır, AK Parti İlçe Başkanı Necati Karagöz ve Başkan Çağırıcı ile birlikte söyledi.

Programı ve salonu muhteşem bulan Ersoy, hanımların yoğun ilgisiyle karşılaşırken duygulu anlar yaşadı.
 

...
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 20:06:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?