4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Kadir Has'ta eğitim sempozyumu

İstanbul'da Eğitim Sempozyumu'na katılan Gaziantep Kolej Vakfı Genel Müdürü Yardımcı Doçent Doktor Nemciye Karataş, "Bizler eğitim neferleri olarak Anadolu'da ülkemizi eğitim adına aydınlatmaya, cehaletle kararlılıkla savaşmaya devam edeceğiz" dedi. 

Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) ve Eğitim Reformu Girişimi (ERG) tarafından ortaklaşa düzenlenen Eğitim Konferansı, Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampusu'nda gerçekleştirildi. 

Konferansa Kadir Has Vakfı Başkanı Can Has, Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Üstün Ergüder, Gaziantep Kolej Vakfı Genel Müdürü Yardımcı Doç. Dr. Nemciye Karataş ve çok sayıda eğitimci katıldı. Konferansın "Eğitimde Yaratıcı Modeller Ve Üçüncü Sektörden İyi Örnekler" adlı oturumunda konuşan Gaziantep Kolej Vakfı Genel Müdürü Yardımcı Doç. Dr. Nemciye Karataş, yaratıcılığı önleyen faktörleri sıraladı. Türk geleneksel eğitim sisteminin öğrencilere ansiklopedik bilgiler yüklediğini ve sınavlarla bu bilgilerin denetlendiğini aktaran Karataş, "Eğitim bireyin kişiliklerine yön veren ve hayat boyu devam eden bir süreç. Eğitimi ne kadar sağlıklı verirseniz toplumlarda yer alan bireylerinde muhakeme yeteneği, bilgi birikimi o denli artar" dedi. 

Günümüzdeki öğrencilerin dershanelerde sınavlara hazırlandığına dikkat çeken Karataş, bu sınav şekillerinin de değişmesi gerektiğini ve öğrencilerin bilgi değil bilgi sentezi yapabilecekleri bir sınav şeklinin gerektiğini söyledi. Öğretmenlerin öğrencilerin yaratıcılığını ön plana çıkarmada büyük bir katkısı olduğunu anlatan Karataş, öğrencilerin kendilerini bir birey olarak hissetmelerini sağlayarak yeteneklerinin ortaya çıkmasının sağlanabileceğini savundu. 

Gaziantep Kolej Vakfı'nın tarihi ile ilgili bilgiler de veren Karataş, "Okulumuzda, ülkemize ve bulunduğumuz bölgeleye büyük katkılar sağlayan çeşitli işadamları, bilim adamları ve sanatçılar yetişmiştir. Örneğin en son bir öğrencimiz dünyada sadece 24 kişiye verilen bir bursu kazanarak ABD'de eğitimini sürdürmeye başladı. 

Bu gibi öğrencilerin başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bende bu okuldan mezunum. Bizlerde eğitim neferleri olarak Anadolu'da ülkemizi eğitim adına aydınlatmaya, cehaletle kararlılıkla savaşmaya devam edeceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 16:46:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?