30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kadir Topbaş tarihe geçti

İstanbul’da üst üste iki dönem seçime kazanan tek kişi olan Topbaş: “Yeni dönemde herkesin başkanı olarak herkesi kucaklayıp hizmet vereceğiz”

İstanbul’da büyük bir mücadele sonucu en büyük rakibi CHP adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu geride bırakarak yeniden “İstanbul büyükşehir belediye başkanı” seçilen AKP adayı Kadir Topbaş tarihe geçti. İstanbul’da üst üste iki dönem seçime kazanan tek kişi olan Topbaş, “Yeni dönemde herkesin başkanı olarak herkesi kucaklayıp hizmet vereceğiz” dedi.
Seçim sonuçlarını AKP İl Merkezi’nde takip eden Kadir Topbaş, seçim sonuçlarının kesinleşmesinden sonra dün sabaha karşı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Topbaş, yeni dönemde İstanbul’da aldığı görevi biraz daha farklı, katılımcı, şeffaf bir yerel yönetim anlayışıyla sürdüreceğini bildirdi. Seçim sürecinde amacını aşan söylemler olabileceğini dile getiren Topbaş, bu söylemlerin sandıklarla birlikte geçmişte kaldığını, onları depreştirmeyi siyasi etik açıdan doğru bulmadıklarını kaydetti.
Topbaş, yeni dönemde herkesin başkanı olarak herkesi kucaklayıp hizmet vereceklerini ifade ederek, Şeyh Edebali’nin “İnsanı yücelt ki devlet yücelsin” anlayışında olduklarını belirtti. İkinci kez İstanbul’da belediye başkanlığı onurunu taşımanın ciddi bir sorumluluk getirdiğini vurgulayan Topbaş, 5 yılda şehre kattıklarının çok daha ötesinde bir 5 yıl daha hizmet vereceklerini söyledi.

‘Bu dönem çok farklı olacak’
Topbaş, İstanbul’u Avrupa’nın en saygın, yaşayanların mutlu olduğu bir kent haline getireceklerini kaydederek, şöyle devam etti:
“Bu dönem, 2009, çok daha farklı olacak. Aldığım siyasi edep, aldığımız sonuçlar biraz daha netleşmeden huzurunuza çıkmak istemedim. Çünkü insanın sözü adamı bağlar.”
 

Milliyet
Yayın Tarihi : 31 Mart 2009 Salı 10:21:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?