4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Kağıthane-Dolmabahçe arası 5 dakika

Kağıthane-Dolmabahçe arasında yolculuğu 45 dakikadan 5 dakikaya düşecek tünel aralıkta hizmete giriyor.

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi’nin kentin trafik sorununa çözüm bulmak amacıyla hazırladığı "7 Tepe, 7 Tünel" projesinin, 223 milyon YTL’ye inşa edilen 3,5 kilometrelik Kağıthane-Dolmabahçe karayolu tünelleri, aralık ayında açılacak. Tüneller açıldığında yoğun saatlerde 45 dakika olan Kağıthane-Dolmabahçe arası yolculuk süresi 5 dakikaya düşecek.

İstanbul trafiğini rahatlatmak amacıyla hazırlanan "7 Tepe, 7 Tünel" projesi kapsamında araç sirkülásyonunun yoğun olduğu noktalarda 33 karayolu tüneli planlandı. Bu tünellerden ilk olarak inşasına başlanan Kağıthane-Piyalepaşa ve Dolmabahçe-Bomonti karayolu tünellerinin kazı ve zemin betonu çalışmaları tamamlandı. Tünellerin elektromekanik işleri ile bağlantı köprülerinin inşaat çalışmaları ise halen devam ediyor. Aralık ayı sonuna kadar açılması planlanan tünellerden 2 bin 340 metre uzunluğundaki Bomonti-Dolmabahçe karayolu tüneli, İnönü Stadı’nın kuzeyinden başlayarak Taksim ve Feriköy’ü alttan geçtikten sonra Bomonti’den çıkacak. 1506 metre uzunluğundaki Piyalepaşa-Kağıthane karayolu tüneli ise Piyalepaşa’dan başlayarak Okmeydanı ve Çağlayan’ı alttan geçerek Káğıthane’ye çıkacak.

İhale aşamasındaki tüneller

İHALE aşamasında uzunluğu 11 bin 127 metre olan 5 karayolu tüneli daha bulunuyor. Bu tünellerden Dolmabahçe-Fulya 2 bin 127 metre, Fulya-Levazım Sitesi Tüneli 4 bin 450 metre, Levazım Sitesi-Akatlar Tüneli 3 bin 360 metre, Levazım-Zincirlidere Tüneli 2 bin 940 metre ve Eyüp-Silahtarağa Tüneli 268 metre uzunluğunda olacak. Proje aşamasında ise toplam uzunluğu 9 bin 874 metre olan 6 karayolu tüneli var.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2008 Cumartesi 12:28:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?