2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Kağıthane Sadabad Sahnesi açıldı

Şehir Tiyatroları'nın Kağıthane Sadabad Sahnesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından hizmete açıldı. 

Açılışa Başkan Topbaş'ın yanısıra Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Şehircilik Atölyesi Başkanı ve Başkan Danışmanı Tülin Ersöz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Muammer Erol ve Mevlüt Vural, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ahmet Çınar ile tiyatro sanatçıları katıldı. Açılış töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 93. yılını kutlayan Şehir Tiyatroları'nın bu sezon açılan 3 yeni salonla koltuk sayısını yüzde 50 arttırarak 3 bin 527'ye çıkardığını söyledi. 

Üç büyük imparatorluğa başkentlik yapan ve bu medeniyetlerin izlerini taşıyan İstanbul'un adeta bir açık hava müzesi olduğuna dikkat çeken Başkan Kadir Topbaş, böyle bir şehirde kültüre ve sanata çok daha fazla önem vermek gerektiğinin bilinciyle son 2.5 yılda kültüre ve sanata çok ciddi yatırımlar yaptıklarını kaydederek, "Bizim şansımız, İstanbul gibi bir kentte 3 büyük imparatorluğun ağırlıklı izi bulunması. Adeta bir açık hava tiyatrosu, bir tarih çeyiz sandığı niteliğini taşıması bakımından da İstanbul hepimiz için çok önemlidi. Böyle bir kentte yaşamanın mutluluğu, bizi sanatla iç içe olmak, sanata değer vermek, sanatı insanlarla yakın tutmak zorunluluğu ile karşı karşıya bırakıyor. Toplumların gelişmesi; toplumların geleceğe adım atması ve nitelikli toplum olma yönünde de özellikle sanat ve kültürle de ne kadar iç içe olduğuyla orantılıdır" diye konuştu. 

İstanbul'un geçtiğimiz 50 yılda aldığı 12 milyon göç baskısı ve düzensiz yerleşim sebebiyle bir takım duygulardan yoksun hale geldiğine dikkat çeken Topbaş, "Bir takım gelişmelerin gelişigüzel yaşanması sonucunda maalesef bugün her birimizin bireyler olarak şikayet ettiğimiz bir kent parçacıkları ortaya çıkmış. Ama artık farklı bir boyuta taşıma noktasında yönetim olarak karar aldık. Dedik ki 'bu gidişata bir son vermek lazım ve bundan sonra İstanbul'un kendi yaşam alanlarını kentte yaşayan insanlarımızın aktivite ve sanat alanları paralelinde oluşturmak da bizim görevimizdir.' İşte bu söylemle ortaya çıktık" ifadelerini kullandı. 

'İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Marka Değeri' olarak nitelendirdiği Şehir Tiyatroları'nın uluslararası bir üne sahip olduğunu kaydeden Kadir Topbaş, "Yaptığımız önemli yatırımlara rağmen 14 milyonluk İstanbul'da bu kadar tiyatro ve koltuk sayısı yeterli değil. 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul'u sanayi şehri ve lojistik destek merkezi olmaktan çıkararak, kültürün ve sanatın yoğunlaştığı bir kültür, sanat, finans, turizm ve aktiviteler şehri yapmayı hedefliyoruz. Bu amaçla gelecek yıl kültürel ve sanatsal mekanlar oluşturmak için 100 milyon Euro'luk AB fonu almayı hedefliyoruz" dedi. 

Konuşmasında, Kağıthane Cendere Vadisi'ni uluslararası bir çekim merkezine dönüştürmek için bir çalışma başlattıklarını da açıklayan Topbaş, "Cendere Vadisi'ni bütün dünyanın etkilendiği bir kültür vadisine dönüştürmek için uluslararası çapta bir proje yarışması düzenliyoruz. Bu bölgeyi sanayi tesislerinden arındırarak, dünyanın üzerine düştüğü bir kültür ve sanat merkezine dönüştüreceğiz" diye konuştu. 

Törende konuşmaların ardından Başkan Kadir Topbaş ve beraberindekiler, kurdele keserek Şehir Tiyatroları Sadabad Sahnesi'nin açılışını gerçekleştirdi. 605 koltuklu sahneyi gezen Kadir Topbaş, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'a sahneyi Şehir Tiyatroları'na tahsis ettiği için teşekkür etti.
iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2006 Pazartesi 02:02:06
Güncelleme :2 Ekim 2006 Pazartesi 02:05:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?