1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Kağıthane'de yangın: 2 ölü

Kağıthane'de 7 katlı bir binanın 3. katında çıkan yangında dumandan zehirlenen 2 kişi hayatını kaybetti. İçeride mahsur kalan 18 kişi ise itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. 

Edinilen bilgiye göre, Kağıthane Sanayi Mahallesi Yavuz Selim Caddesi Fırın Sokak Numara 37'de bulunan 7 katlı binanın üçüncü katında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Büyüyen yangın, kısa sürede daireyi sardı. Binanın üçüncü katında yaşayan Murat Yavuz'un yardım çağrılarına uyanan komşuları, itfaiye ve polis ekiplerinden yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine Beşiktaş ve Seyrantepe itfaiyeleri sevk edildi. Yavuz, balkonun demir parmaklıklarının olması nedeniyle daireden dışarı çıkamadı. Dumandan zehirlenen Yavuz, ekipler tarafından dışarı çıkartılarak ambulansa alındı. Sağlık ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen şahıs hayatını kaybetti.
 
Yangının çıktığı dairenin üst katında yaşayan Nizamettin İskender ve Emine İskender adlı yaşlı çifti kurtarmak isteyen itfaiye ekipleri dumanların arasına daldı. Bir süre sonra İskender çifti, itfaiye erlerinin omuzlarında binadan çıkartıldı. Emine İskender, hayatını kaybeden Murat Yavuz'un bulunduğu ambulansa konularak Şişli Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, eşi Nizamettin İskender ise olay yerinde ambulans olmaması sebebi ile karga tulumba taksiye koyularak Özel Levent Hastanesi'ne kaldırıldı. 

İskender burada yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Şahsın cesedi, Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi.
 
Binada 18 kişi mahsur kalırken, yangın nedeniyle korku dolu dakikalar yaşandı. Yangına müdahale eden itfaiye erleri, içerde mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için uzun süre çaba sarf etti. İtfaiye ekipleri, binada bulunan dumanı tahliye etmek için çalışırken, yangın nedeniyle büyük bir panik yaşandı. Binada mahsur kalan vatandaşlar yardım isterken, evlerinde telaşla bekleyen yakınları ise itfaiye erleri tarafından dışarı çıkmamaları konusunda uyarıldı. Dumanın tahliye edilmesinin ardından içerde mahsur kalan vatandaşlar dışarı çıkartıldı. Yaşanan bu kargaşa sırasında polis ekipleri, meraklı vatandaşları olay yerinden uzaklaştırmak için yoğun çaba sarf etti.
Dumandan etkilenen itfaiye ekiplerine ayran dağıtan vatandaşlar, oruçlu olan itfaiye ekipleri tarafından geri çevrildi. İtfaiyenin yangına erken müdahalesi can kaybının artmasına engel oldu. Binadan çıkan yangını gözyaşları içinde anlatan ilköğretim öğrencisi Önder E., "Çok kortum. İçerde 4 kişiydik. Okula gidecektim" dedi. Başka bir görgü tanığı ise, "Yangın üçüncü kattan çıktı. Genç buradan yardım istedi. İtfaiyeye haber verdik. Üst katta da yaşlı çift yaşıyordu. Onlar da dışarı çıkmak isterken zehirlenmişler" dedi. 

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 10:14:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?