3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Kalaşnikoflu çete çökertildi

Ümraniye'de "yağmacılık" ve "ırza geçme" gibi çeşitli suçlardan sabıkası bulunan kaleşnikoflu çete polis tarafından çökertildi.

Kurban Bayramı'nın ikinci gününde İnkılap Mahallesi Rüzgarlı Sokak'ta silahlı çatışma olduğu ihbarı üzerine olay yerine giden polis ekipleri burada çıkan çatışmada bir kişinin yaralandığını ve zanlıların olay yerinden kaçtığını tespit etti.

Çıkan çatışmada silahla yaralanarak hastaneye aldırılan M.E'nin ifadesi doğrultusunda harekete geçen polis ekipleri, iki grubun silahlı çatışmaya girdiğini tespit etti. Olay yerinde yapılan incelemede Kaleşnikof silahına ait çok sayıda boş kovan bulunurken polis soruşturmayı daha da derinleştirdi.

Yapılan soruşturma ve takip sonucu olay karışan M.U (27), kardeşi İ.U (28) ve H.K (27) isimli şahıslar gözaltına alındı. Yakalanan zanlılarla birlikte olayda kullanılan bir adet kaleşnikof, bir tabanca ve mermi ele geçirildi. Çete olduğu iddia edilen bu şahıslarla birlikte hareket eden bir kişinin daha yakalanması için çalışmalar devam ederken, yakalanan zanlılar karakoldaki ifadelerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Elleri kelepçeli olarak karakoldan çıkarılan zanlılar silahların kendilerine ait olmadığını iddia etti. Zanlıların polis ifadesinde karşı tarafla aralarında alacak verecek meseli olduğunu ve bu yüzden silahlı kavga çıktığını söyledikleri öğrenildi. Yakalanan zanlıların yağmacılık, ırza geçme gibi değişik suçlardan sabıkası bulunduğu öğrenilirken, polis olaya karışan diğer zanlıyı yakalamak için operasyonlarını sürdürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 16:59:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?