4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Kale Kilit üretim tesisini taşıyor

Kale Kilit'in Güngören'deki üretim tesisini Çerkezköy'e taşıyacağı bildirildi. 

Kale Kilit, 300'den fazla toptancı bayisini İstanbul'da bir araya getirdi. Kale Kilit'in yeni dönemde gerçekleşecek yatırımlarının ve hedeflerin anlatıldığı Esma Sultan Yalısı'ndaki toplantıda konuşan Kale Kilit Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Özgür, "55. yılımızı kutladığımız bu yıl, Kale Kilit olarak Türkiye'nin ve dünyanın en bilinen, kaliteli ve güven veren markaları arasında yer almaktan gurur duyuyoruz. İç piyasada yüzde 65 pazar payına sahibiz ve halen Türkiye'nin kilit ihracatının yüzde 70'ini biz
gerçekleştiriyoruz. Güngören'de kurulu tesislerimizi Çerkezköy'e, 380 dönümlük yeni arazimize taşıyarak dev bir çatı altında birleştireceğiz" dedi. 

Ar-Ge yatırımlarına hız verdiklerini ve güvenlik alanında çığır açacak yeni teknolojiler üzerinde çalıştıklarını ifade eden Özgür, Kale Kilit'in 2009 yılında da teknolojisiyle şaşırtmaya devam edeceğini söyledi. 

Esma Sultan Yalısı'nda gerçekleştirilen ve Kale Kilit 55. kuruluş yıldönümünün kutlandığı bayi toplantısı, Prof. Dr. Acar Baltaş'ın "Yarını Yakalamak" konulu konferansının ardından akşam yemeği ve Funda Arar konseri ile tamamlandı.
Türkiye'nin kilit ihracatının yüzde 70'ini gerçekleştiren Kale Kilit, 2007 yılında ihracat rakamını bir önceki yıla oranla yüzde 28 artırdı. 

Entegre ve teknolojik tesislerinde günde 100 bin adet kilit üreten Kale Kilit, 2008 yılında geçen yıla oranla yüzde 34 oranında verimlilik artışı sağlayarak günlük üretim kapasitesini 120 bin adede çıkardı. 2007 yılında yaklaşık 20 milyon adet kilit üreten Kale Kilit, 2008 yılsonu itibariyle bu sayıyı 27 milyon adet / yıl'a çıkaracak.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 13:07:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?