30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kalkancı'ya 43,5 yıl hapis istendi

Haramidere'deki fabrikasında 353 bin 680 kilogram captagon hap ele geçirilen Ali Kalkancı'nın "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "uyuşturucu imal etmek ve ticaretini yapmak" suçlarından 43,5 yıla kadar hapsi istendi.


Büyükçekmece Haramidere'deki fabrikasında yapılan aramaların ardından gözaltına alınan Ali Kalkancı ve oğlu Hüseyin Kalkancı'nın da aralarında bulunduğu 16 sanık hakkındaki soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheliler Ali Kalkancı ve Abdülkadir Ekicioğlu'na ait Haramidere'deki kozmetik fabrikasında bir arabaya çuvallar içinde uyuşturucu yüklendiğinin tespit edilmesi üzerine arama yapıldığı belirtilerek, aramada 16 çuval içerisinde toplam daralı ağırlığı 353 bin 680 kilogram captagon hap ele geçirildiği belirtildi.

Fabrika ortaklarından Ekicioğlu'nun Ali Kalkancı ile birlikte hareket ettiğinin belirtildiği iddianamede, ele geçirilen captagon hapların işletmeciliğini Ali Kalkancı'nın yaptığı fabrikada imal edildiği ifade edildi. Yakalanan hapların şüpheli Orhan Sağlar aracılığıyla Hatay'da bulunan bir firma adacılığıyla Mersin Limanı'nda yasal yük içerisinde zulalanarak deniz yolu ile Birleşik Arap Emirlikleri'ne gönderileceği de iddia edildi. İddianamede Abdülkadir Ekicioğlu'nun 200 bin dolar teslim aldığı belirtildi. İddianamede şüphelilerden Veli Dönmez'in, Abdülkadir Ekicioğlu ile birlikte hareket edip söz konusu organizasyonun liderliğini yaptığı anlatıldı.

Hüseyin Kalkancı'nın da babası Ali Kalkancı'nın verdiği talimatlar doğrultusunda hareket ettiği belirtildi. İddianamede, Ali Kalkancı ve Abdülkadir Ekicioğlu'nun "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, uyuşturucu imal etmek ve uyuşturucu ticareti yapmak" suçlarından 12 yıldan 43,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Kalkancı'nın oğlu Hüseyin Kalkancı ve kimya mühendisi Veli Dönmez'in de aralarında olduğu 6 sanığın ise "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak ve uyuşturucu imal etmek" suçlarından 1 yıldan 23 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Diğer 8 sanığın ise "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" ve "uyuşturucu ticareti yapmak" suçlarından 11 yıldan 25,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi

İha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 13:15:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?