3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Kalpazan taksiciler gözaltına alındı

İstanbul'da, bastıkları sahte paraları ticari taksi şoförleri aracılığı ile piyasaya süren bir şebeke çökertildi. Ticari taksi sahibi ile şoförlerinin de aralarında bulunduğu 5 kişi ile birlikte 22 bin YTL tutarında sahte para ele geçirildi. 

Alınan ihbarlar üzerine soruşturma başlatan İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gaziosmanpaşa'da M.A.'adlı bir kişiyi takibe aldı. Polis izlemeye aldığı M.A.'nın, kendi evinde bastığı sahte paraları bazı ticari taksi şoförleri aracılığıyla piyasaya sürdüğünü tespit etti. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, M.A.'yı evinde gözaltına aldı. Evde yapılan aramalarda 483 adet sahte 20 YTL banknot, 497 adet 5 YTL'lik banknot, sahte banknot basımında kullanılan ve sahte banknotlar ile aynı seri numaralı olduğu tespit edilen orijinal 6 adet 5 YTL, 2 adet 20 YTL, 1 adet 50 YTL banknot ile sahte paraların basıldığı 3 adet renkli tarayıcı-yazıcı ele geçirildi. 

Eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda ticari taksi sahibi H.M. evinde, taksi sürücüleri İ.Ş, H.K. ve İ.A.'da Fatih ve Şişli'de iki ticari araçla birlikte yakalanarak gözaltına alındı. 

Evinde sahte para basarken yakalanan M.A.'nın daha öncede iki kez sahte para basmak suçundan yakalandığı tespit edildi. Polisteki sorgularında suçlarını itiraf eden zanlılar bugün işlemlerinin ardından Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne sevk edildi. Yetkililer, para üstü yada el çabukluğu marifetiyle sahte para vermişler gibi gösteren sürücülere karşı vatandaşları uyardı.

.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2008 Perşembe 14:50:14
Güncelleme :15 Mayıs 2008 Perşembe 15:08:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?