30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kameralı hırsızlık çetesi

Doğu ve Güneydoğu'dan iş vaadiyle kandırıp getirdikleri gençlere hırsızlık yaptıran 15 kişilik şebeke başarılı bir operasyon sonucu yakalandı.

Gençlere önce hırsızlık yaptırıp bunu da kameraya çeken şebeke elemanları, bu görüntülerle yeni hırsızlıklar yapmaları için şantaj yaptığı belirlendi.

Edinilen bilgiye göre Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Ekipleri son zamanlarda özellikle iş yerleri ve bazı evlere girerek hırsızlık yaptığından şüphelenilen bir grubu takibe aldı. Takip edilen kişilerin evleri ve görüştükleri kişiler tespit edildikten sonra polis evlere şok baskın düzenledi. Baskınlarda Kadıköy'de bir çok işyeri ve evden çalınan laptop bilgisayar, bilgisayar kasaları, fotoğraf makineleri, cep telefonları ve ziynet eşyaları ele geçirildi.

Ele geçirilen malzemeler arasında dövme makinasının da bulunduğu öğrenilirken olayla ilgili 15 kişi göz altına aldındı. Yakalanan zanlılar Mehmet A., Sadık M., Faruk V., Mehmet K., Rıfat K., Ömer Y., Adnan O., Yaşar B., Kezban K., Ümit K., Abdullah D., Arslan K., İrfan K., Mikail Y. ile Cengiz Y. ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Çetenin özellikle doğulu gençleri İstanbul'a iş bulma vaadiyle getirdikleri burada bazı hırsızlıklara zorladıkları, ayrılmak isteyen kişileri de görüntülerini çektiklerini ve polise teslim edeceklerini söyleyerek tehdit ettikleri iddia edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 17:36:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?