2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Kamyon, 8 otomobile çarparak yan yattı

Büyükçekmece'de freni patlayan kamyon, 8 otomobile çarparak yan yattı.

Kazada ölen ya da yaralanan bulunmazken, kamyonun çarptığı bir otomobilin sürücüsü yaşananlara tepki gösterdi. Kamyon sürücüsü gözaltına alınırken, kazanın ardından yol uzun süre trafiğe kapandı. Kamyondan yola akan mazot ve yağlar ise itfaiye tarafından temizlendi.


Edinilen bilgiye göre, saat 20.30 sıralarında Abdullah Y. (32) yönetimindeki tekstil malzemeleri taşıyan 34 H 9529 plakalı kamyonun Büyükçekmece girişindeki Devebağırtan rampasında freni patladı. Önündeki 7 otomobile hafifçe çarpan kamyon, bir otomobili de önüne alarak bir süre sürükledi ve sol şeritte devrildi. Kaza sonrası olay yerine çok sayıda polis ekibi ile itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası araçlarda maddi hasar oluşurken, hamile bir kadın tedbir amaçlı olarak hastaneye kaldırıldı. Kazanın ardından yol uzun süre trafiğe kapandı. Olay yerine ulaşmaya çalışan trafik polisileri ise güvenlik şeridinin kapalı olması nedeniyle zor anlar yaşadı.


Kaza sonrası hafif sıyrıklar alan 34 VSR 94 plakalı otomobilin sürücüsü Yaşar Yektan (53), "Kamyonla yan yana gidiyorduk. 100 metre ileride geçtim. Bir anda kamyon hızlandı, sağındaki solundaki araçlara çarpmaya başladı. Bu nasıl bir şey? Beni arabanın altından aldılar" diyerek tepki gösterdi.


Devrilen kamyondaki sürücü Abdullah Y. ise, çevredeki vatandaşlar tarafından araçtan çıkarıldı. Kamyon sürücüsü, "Frenim patladı ne yapayım?" deyince arabasında hasar oluşan Yektan'ın tepki gösterdiği belirtildi. Kamyon sürücü Abdullah Y.'nin kazanın ardından gözaltına alındığı öğrenildi.


Yol, zincirleme kazanın ardından rampanın tepesinden viraj boyunca trafiğe kapatıldı. Kamyondan yola akan mazot ve yağ ise itfaiye ekipleri tarafından temizlendi. Üzeri tente ile kapalı olan kamyon vinçle kaldırılırken içindeki tekstil malzemesi bulunan kutular ise başka bir kamyona aktarıldı. Yaklaşık 2.5 saat trafiğe kapanan yol, kamyonun yoldan çekilmesiyle yeniden trafiğe açıldı. Olay yerine ulaşmaya çalışan trafik polisi ise, güvenlik şeridinin kapalı olması nedeniyle zor anlar yaşadı.
Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2007 Cumartesi 02:45:58
Güncelleme :18 Ağustos 2007 Cumartesi 10:59:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?