1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Kamyonet gecekondunun üzerine uçtu

Ümraniye'de kayganlaşan yoldan çıkan bir kamyonetin gecekondunun üzerine uçması sonucu, evde bulunan iki çocuk yaralandı. Kaza sonrası evin çatısı ve duvarları yıkılırken bacağından yaralanan küçük kız çocuğu gözyaşlarına boğuldu.
 
Edinilen bilgiye göre, sabah saat 08.30 sıralarında meydana gelen olayda, Osman Fakılı'nın kontrolündeki 34 DE 8410 plakalı kamyonet, Ümraniye Kazım Karabekir Mahallesi Dumlupınar Caddesi'ndeki rampada yolun kaygan olması ve sürat nedeniyle kontrolden çıkarak Mustafa Aydın'a ait gecekondunun üzerine uçtu. Ne olduğunu anlamayan Mustafa ve Necla Aydın'la çocukları Salih ve Sümeyra Aydın, büyük gürültüyle uyandı. Kamyonetin üzerine uçmasıyla evin çatısı ve duvarları tamamen yıkılırken korku içerisinde yataklarından fırlayan 6 yaşındaki Sümeyra ile 10 yaşındaki Salih, evde meydana gelen göçük nedeniyle bacaklarından yaralandı.
 
Küçük Sümeyra, olayın şokunu uzun süre üzerinden atamazken gözyaşları içinde "Çok korktum. Araba evimizi yıktı. Bacağım acıdı" dedi.
 
Gözü yaşlı kızını teselli etmekte zorlanan işsiz baba Mustafa Aydın, uykudan büyük bir gürültüyle uyandıklarını söyleyerek "Deprem oluyor sandım. Dışarı çıkıp baktığımızda kamyonetin evin üzerine düştüğünü gördük. Çocuklar bacaklarından yaralandı. Çok korktuk. Ben işsizim, zaten kirada oturuyoruz. Evde çok hasar var. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Kış ortasında artık belediyenin ve komşuların yardımıyla ayakta durmaya çalışacağız" diye konuştu. 

Kaza sonrası elinden hafif yaralanan kamyonet sürücüsü Osman Fakılı ise olay yerine gelen polis ekiplerine "Yolda seyir halindeyken fren yapınca araba birden kaydı. Daha sonra evin üzerine düştü" şeklinde ifade verdi.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2007 Pazar 13:19:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?