30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kan davasından kaçamadı!

KAN DAVASI İSTANBUL'DA DA PEŞİNİ BIRAKMADI

Kan davası nedeniyle Ağrı Doğubeyazıt'tan bir süre önce İstanbul'a göç eden Mehmet İtkü (58), yerleştiği İmrahor Köyü'nde davalısı tarafından kurşun yağmuruna tutuldu. Kan davası İstanbul'da da peşini bırakmayan İtkü, olay yerinde hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Doğubeyazıt'ta yaşayan Mehmet İtkü ile bir grup hemşerisi arasında, arsa anlaşmazlığı yüzünden kan davası çıktı. Kendisi ve ailesinin başına herhangi bir şey gelmesinden korkan İtkü, ailesi ile birlikte bir süre önce İstanbul'a gelerek, Arnavutköy'e bağlı İmrahor köyüne yerleşti. Kan davası, İstanbul'un en ücra köşesine yerleşen İtkü'nün peşini burada da bırakmadı.

Mehmet İtkü, öğlen saatlerinde köyün otobüs son duraklarında kan davalısı tarafından kurşun yağmuruna tutuldu. Vücuduna çok sayıda mermi isabet eden İtkü olay yerinde hayatını kaybetti. Olay yerine gelen polis ekipleri, cinayetle ilgili soruşturma başlattı. Polis, durumu şüpheli görülen bir kişiyi gözaltına aldı.

Acı haberi alan İtkü'nün yakınları, olay yerinde sinir krizleri geçirdi.

Öte yandan, okul çıkışı olay yerinden geçen ilköğretim okulu öğrencileri, yerde yatan cesede korkulu gözlerle baktı. Bunun üzerine polis, güvenlik kordonunu daha da genişletti. Ceset, gerekli incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2009 Perşembe 15:31:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?