6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Kanada'dan İhlas Koleji'ne ziyaret

KANADALI EĞİTİMCİLER İHLAS KOLEJİ'Nİ ZİYARET ETTİ

Kanada'nın Nova Scotia bölgesinde Eğitim Bakanlığına bağlı olarak çalışan Uluslararası öğrenci programı yöneticileri David White ve Paul Millman, İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç'u ziyaret ettiler. Türkiye ve Kanada arasında bir eğitim köprüsü kurmak adına yapılabilecek ortak projelerin konuşulduğu ziyarette, her iki ülke eğitimcileri karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

Kanadalı yetkililerin kendi eğitim sistemleri hakkında detaylı bilgiler sunduğu görüşmede, ileriki dönemlerde İhlas Koleji öğrencileri ile Kanadalı öğrencilerin karşılıklı değişimi için hazırlanacak programlar hakkında olumlu adımlar atıldı. Konu hakkında açıklamalar yapan Hami Koç, kültürel zenginleşme ve yabancı dil eğitiminde mükemmellik yakalayabilmek için İhlas Eğitim Kurumları olarak bir çok ülkede bulunan eğitim kurumları ile görüşmeler yaptıklarını belirtti. "Kanada, dil öğretim kalitesi olarak dünyanın önde gelen ülkelerinden biridir" diyen Koç, Kanada eğitim sistemini de yakından takip ettiklerinin altını çizdi.

Kısa ve uzun dönemli öğrenci değişimlerinin yanı sıra yaz kamplarının da ele alındığını anlatan Hami Koç, kendilerinin de Kanada'ya gideceklerini ve bu eğitim kurumlarını ziyaret ederek yerinde incelemeler yapacaklarını söyledi. Koç, bu ziyaretlerden sonra uygun bulunması halinde belirlenecek tarihlerde karşılıklı öğrenci değişimi konusunda alt yapısı hazırlanan projelerin hayata geçirileceğini vurguladı.

Yabancı dil eğitiminde kalitenin önemine değinen Hami Koç, İhlas Koleji öğrencilerinin her yaz yabancı dillerini geliştirmeleri için yaz kamplarına katıldıklarını da belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2010 Pazartesi 11:48:00
Güncelleme :25 Ocak 2010 Pazartesi 13:44:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?