3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Kanadalı Jeannie'ye arkadaş desteği

Fuhuş yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan Kanadalı işkadını Jeannie Tully'ye arkadaşları destek verdi. Kanada'dan İstanbul'a gelen arkadaşları, ortada büyük bir yanlış anlaşılma olduğunu belirterek, işkadının serbest bırakılmasını istedi. 

Kanadalı işkadını Jeannie Tully, Kumkapı'daki Yabancılar Şube Müdürlüğü misafirhanesinde çıkan isyanla gündeme gelmişti. Fuhuş yaptığı iddiasıyla gözaltında olduğu belirlenen Jeannie Tully'ye, Kanada'dan İstanbul'a gelen arkadaşları destek verdi. Türkiye'de bir şirketin ortağı olan, Kanada'da mali müşavirlik yaptığı belirlenen Tully'nin, erkek arkadaşıyla bir otelin lobisinde oturduğu sırada gözaltına alındığı öğrenildi. Destek için Kanada'dan İstanbul'da gelen Tamara Saufert ve Keri Meunier, Tully'nin serbest bırakılmasını istedi. Şubenin önüne gelen arkadaşlarına camdan bakarak el sallayan Jeannie Tully'nin mutluluğu gözlerine yansıdı. Ellerinde Türk ve Kanada bayrakları bulunan arkadaşları, "Dışarıya çıkmanı bekliyoruz" diye Tully'e seslendi.

"Ortada büyük bir yanlışlık olduğunu düşünüyoruz. Destek için Kanada'dan buraya geldik. Bir an önce çıkmasını istiyoruz. Jeannie serbest bırakılana kadar Türkiye'de kalacağız. Erkek arkadaşıyla otururken gözaltına alınmasına bir anlam veremiyoruz" diyen arkadaşları, aldıkları özel izinle Jeannie Tully'i ziyaret etti. Kısa süren ziyaretin ardından şubeden çıkan Tamara Saufert ve Keri Meunier, "Ciğerlerindeki rahatsızlık nedeniyle doktor kontrolünden geçirilmesi gerekiyor. Bizi gördüğüne çok sevindi ve
heyecanlandı. Kendisi çıkınca yine Türkiye'de kalmak istiyor" diye konuştu. 

Kanadalı Jeannie Tully'nin avukatı Ayşen Karabekiroğlu ise "Müvekkilim 2 Eylül'den bu yana burada. Biz dava açtık. Bakanlık da devreye girdi. Konsolosluk son derece rahatsız bir durumda. Onlar da gerekli girişimlerde bulundular. Müvekkilim menfaat karşılığı fuhuş gerekçesiyle burada. Türkiye'yi çok seviyor. Şirket sahibi ve Kanada'da mali müşavirlik yapıyor" açıklamasında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 21:50:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?