30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kanlı hesaplaşma

Avcılar'da, 17 yaşındaki Selçuk Çakar isimli genç, babası ile birlikte sokakta yürürken, iki arabadan açılan çapraz ateş sonucu öldürüldü. Şahısların genci yanlışlıkla vurdukları, hedeflerinin aslında yanında bulunan babası olduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre olay dün gece Avcılar Denizköşkler Mahallesi, Zafer Caddesi, Haluk Sokak'ta meydana geldi. Bir pastanede çalıştığı öğrenilen Selçuk Çakar, işten çıktıktan sonra evine gitmek için doğru yola çıktı. Selçuk Çakar, evine yaklaştığı sırada yolda babası Nurettin Çakar ile karşılaştı. Yolda yürümeye devam eden baba ve oğluna evlerine yaklaşık 200 metre kala iki ayrı arabadan ateş açıldı. Plakası olmayan araçlarda bulunan kimliği belirsiz 8 kişi baba ve oğluna doğru kurşun yağdırdı.

Baba Nurettin Çakar kendini yere atarken, kurşunlardan ikisi Selçuk Çakar'ın göğsüne isabet etti. Kimliği belirsiz saldırganlar olayın ardından kaçarak kayıplara karıştı. Olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılan Selçuk Çakar, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İfadesi alınan Nurettin Çakar'ın kendilerine ateş edenleri tanıdığını ve imam nikahlı eşinin akrabaları olduğunu söylediği öğrenildi.

Selçuk Çakar için bugün cenaze töreni düzenlendi. Adli Tıp Kurumu'ndan alınan gencin cenazesi Avcılar Merkez Camii'nde getirildi. Cenaze töreninde baba Nurettin Çakar ve anne Sevim Çakar ile ölen gencin kardeşleri gözyaşlarına boğuldu. Çakar'ın cenazesi öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında Kayabaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Gözleri önünde oğlunun öldürüldüğü gören Nurettin Çakar, 2 otomobilde bulunan 8 kişinin kendilerine kurşun yağdırdığını ifade ederek, "Bir süre önce akrabam olan kadın kocasını kaybetti. Kimse sahip çıkmayınca ben sahip çıktım. Evime getirdim. Daha sonra bunun yakınları olan akrabalarım beni tehdit ettiler. Ben de sokakta mı kalsaydı dedim. O zaman sahip çıkın dedim. Bana nikah yapmamı söylediler. Ancak ilk eşimden nikahlıydım. Bunu namus meselesi yaptılar. Beni zehirlemek istediler. Ardından da aracıma çarptılar. En son da 8 kişi gelerek saldırı düzenlediler ve oğlumu öldürdüler" diye konuştu.

Öte yandan Nurettin Çakar'ın akrabalarının tehditleri nedeniyle oturduğu adresi herkesten gizlediği ve muhtarlıkta bile ikamet adresinin bulunmadığı öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 16:33:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?