4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Kano gezisi faciayla bitti

İstanbul'da öğretmenlik yapan 2 Fransız kadının, Kasımpaşa'da kano kulübünde çaycılık yapan 17 yaşındaki sara hastası gençle çıktıkları kano gezisi faciayla noktalandı. Kanonun ters dönmesi üzerine 17 yaşındaki genç boğularak ölürken, kadınlar son anda kurtarıldı.

İddiaya göre, Tarabya'da bir okulda Fransızca öğretmenliği yapan Türk asıllı Fransız vatandaşı Gönül Aydoğan (37) ile Fransız Laurance İncedayı (32), sabah saatlerinde kano ile denize açılmak üzere Kasımpaşa'daki Forza Kano Kulübü'ne geldi. Erken saatler olması nedeniyle kulüpte kano hocalarının bulunmaması üzerine 2 kadına, kulübün 17 yaşındaki çaycısı Burak Eryılmaz eşlik etti. Sara hastası olduğu öne sürülen genç ile 2 kadın, kano ile Haliç'e açıldı. Bir süre sonra sara hastası olan Eryılmaz kendinden geçti.

Sallanan kano, rüzgarın da etkisiyle ters döndü. Gönül Aydoğan ve Laurance İncedayı, görgü tanıklarının haber vermesi üzerine deniz polisi tarafından kurtarıldı. Yüzme bilmediği öğrenilen Burak Eryılmaz ise Haliç'in sularında kayboldu. Deniz polisi gencin bulunması için çalışmalarını sürdürürken, 2 kadın Kasımpaşa Polis Karakolu'na getirildi. Burada ifadeleri alınan kadınlar, üzerlerine giydikleri polis kıyafetleriyle karakoldan ayrıldı. Soruları yanıtsız bırakıp, tepki gösteren kadınlar, yakınlarına ait araca binerek gitti.

Haberi alan gencin yakınları ise arama çalışmalarının yapıldığı Balat sahiline koştu. Anne Döndü Eryılmaz gözyaşlarına boğulurken, aile yakını Halil Özoğul, "Sabah yanındaki 2 bayanla açılmışlar. Kendisi zaten rahatsız. Büyük ihtimal kriz geçirip düşmüş. Tekne ters dönmüş" dedi.

Olayı gören balıkçılar ise, "Buradan gittiklerini gördük. Ama daha sonra baktığımızda tekne ters dönmüştü. Deniz polisi kadınları kurtardı" diye konuştular.

Deniz polisinin uzun süren çalışmaları sonucunda gencin cesedi bulunarak, tekneye çıkartıldı. Savcının incelemesinin ardından sahile getirilen ceset, ambulansla morga kaldırıldı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2011 Pazartesi 11:04:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?