1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Kapalıçarşı'da tarihi eser operasyonu

İstanbul'da, Kapalıçarşı ve Beyazıt'ta yapılan operasyonlarda Yunan, Roma ve Bizans dönemlerine ait çok sayıda tarihi eser ele geçirildi. Operasyonlarda gözaltına alınan 4 kişi adliyeye sevk edildi. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, tarihi eser piyasaya sürüleceği ihbarı üzerine iki adrese operasyon düzenledi. Kapalıçarşı'da H.C.'ye ait antika dükkanında arama yapan mali şube ekipleri, Bulgaristan'dan getirildiği iddia edilen Bizans İmparatoru Justinianus ve Roma İmparatoru Adrianus'a ait değerli 2 sikke, Yunan Mitolojisi'nde yer alan Afrodit'e ait ayna ile çok sayıda Roma ve Bizans dönemine ait sikke ele geçirdi. H.C.'nin polise verdiği ifadesinde tarihi eserleri Bulgar uyruklu bir kadından aldığını ve müzeye teslim edeceğini söylediği öğrenildi. 

Öte yandan mali polis, tarihi eserleri Anadolu'nun değişik illerinde toplayıp İstanbul'da satmak istedikleri iddia edilen 2 kişiyi ve bu tarihi eserleri alacak şahsı Beyazıt'ta yakaladı. Şahısların üzerlerini arayan polis, çok sayıda tarihi sikke, metafizik ve psikolojik etkileri olduğu öğrenilen 1 adet obsidyen taşı, 4 adet çakmak taşı, 1 adet alınlık, 2 cam boncuk ele geçirdi. Her iki operasyonda ele geçirilen tarihi eserlerin değerinin 300 bin dolar olduğu belirtildi. 

Yakalanan şahıslardan Ş.G.'nin daha önce de tarihi eser kaçakçılığından yakalandığı belirlendi. Adliyeye sevk edilen 4 kişi serbest bırakıldı.
iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2007 Çarşamba 13:38:42
Güncelleme :23 Mayıs 2007 Çarşamba 13:59:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?