20
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Kapkaç azalmış!

AK Parti İstanbul milletvekilleri tarafından oluşturulan komisyona, güvenlik ile ilgili brifing veren Vali Muammer Güler, yankesicilik, gasp ve hırsızlık olaylarında artış, kapkaçta yüzde 31’lik, şahsa karşı suçlarda ise yüzde 2’lik bir azalma olduğunu söyledi.

AK Parti İstanbul milletvekilleri tarafından oluşturulan komisyon, Valilikte düzenlenen toplantıda, Muammer Güler’den İstanbul’da güvenlik ile ilgili brifing aldı. Toplantıya, Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, İstanbul Milletvekilleri Mehmet Sekmen, Nimet Çubukçu, İlhan Albayrak, İlhan Kaçır ve AK Parti İl Başkanlığı’ndan Ömer Faruk Kalaycı ile İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah katıldı.

Görüşme öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kuzu, "Biz 7 İstanbul milletvekili olarak bir komisyon kurduk. Bu komisyon İstanbul’da güvenlik ile ilgili. Şu anda bilgi toplama aşamasındayız. Rapor hazırlayıp olayın boyutunu görmek istiyoruz. Bunun sebepleri üzerinde duracağız. Kanuni bir boşluk varsa veya uygulamalarda bir problem varsa bunu tespit edeceğiz. Ancak bu resmi bir araştırma komisyonu değil" dedi.

Basın mensuplarının, "Asayiş ile suçlarda bir artış var mı?" sorusunu yanıtlayan Vali Güler ise "Suçlarda ciddi bir artış yok. Kapkaçtan yüzde 31’lik bir azalma söz konusu. Yankesicilik, gasp ve hırsızlıkta artış var. Şahsa karşı suçlarda yüzde 2’lik bir eksilme, mala karşı olanlarda ise yüzde 8’lik bir artış söz konusu" dedi.

Semt karakollarının yeninden kurulmasına yönelik bir soruya da Güler, "Vatandaşların bu yönde yoğun talepleri var. Polis eksikliği tamamlandığında karakolları yeniden açacağız. Bu günkü brifingde İstanbul’da güvenlik konusunda açıklamalar yapacağız" açıklamasında bulundu.

Vali Güler, 1 Nisan’da yürürlüğe girecek Ceza Muhakemeleri Kanunu’na (CMK) ilişkin açıklamasında, "CMK’nın daha iyi uygulanması konusunda önerilerimiz var" derken, Prof. Dr. Burhan Kuzu, "Cezalarda elbette yeterli olanlar var olmayanlar var. Cezaların arttırılması tek başına çözüm değildir" diye konuştu. Burhan Kuzu, gündemlerinde şu anda af olmadığını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2005 Cumartesi 21:41:43
Güncelleme :15 Mart 2005 Salı 17:05:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?