7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Kapkaç çeteleri cirit atıyor polis seyrediyor!..

Çeteler kapıp kaçıyor, döner bıçaklarıyla yaralıyor, trenden aşağıya atıyor. Üstüne üstlük güvenlik görevlilerini evlerinin önünde pusuya düşürüp kurşunluyor.

Haydarpaşa- Gebze arasındaki bir çok tren istasyonu çetelerin elinde. Dil iskelesi istasyonuna "Ağrılılar çetesi", Kartal istasyonuna "Mardinliler" çetesi hakim.

Tren istasyonlarını mesken tutmuş çeteler kapkaç olayını gizlice değil artık alenen yapıyor. TCDD’nin güvenlik personeli yetersizliği ve görgü tanıklarının ifade vermek istememesi çeteleri her geçen gün daha da kuvvetlendiriyor. Aslında bu çeteler Haydarpaşa- Gebze arasında trenle yolculuk edenler tarafından yıllardır biliniyordu. Ama tüm Türkiye kapkaç çetelerini Ahmet Hakan Canıdemir adlı bir üniversite öğrencisinin başına gelenlerden sonra tanıdı.

Ahmet Hakan Canıdemir, bir tren çetesi tarafından gasp edilen cep telefonunu geri istediği için Erenköy’den Kızıltoprak’a kadar onca insanın korku dolu bakışları arasında tam 7 dakika boyunca öldüresiye dövüldü. Hiçbir yolcu korkudan ses çıkaramadı. Kapkaççıların öfkesi Ahmet’i dövmekle dinmedi. Hızla giden trenin kapısını açarak herkesin gözü önünde Ahmet’i trenden aşağıya attılar. Ahmet olaydan kısa bir süre sonra hayatını kaybetti.

İstasyona çeteler hakim

TCDD İstanbul 1. Bölge Güvenlik Şefi Eyüp Çendirdi’den alınan bilgiye göre Anadolu yakasında kapkaç olayları en çok Bostancı, Kartal, Pendik, Gebze, Dil İskelesi ve Hereke istasyonlarında yaşanıyor. Özellikle Dil İskelesinde çeteler bıçak, satır ve silah kullanıyor. Güvenlik yetersizliğinden zamanla büyüyen çeteler bu gün bir çok istasyonda hakimiyet kurmuş durumda.

TCDD yetkilileri, yolcular açısından en tehlikeli istasyonun Dil İskelesi olduğunu belirtiyorlar. Yaralama ve gasp olaylarının en yoğun yaşandığı Dil İskelesi istasyonunda hakimiyet "Ağrılı" Çetesinin. Çeteler genelde isim olarak memleketlerinin isimlerini kullanıyor. Örneğin Kartal İstasyonuna Mardinliler Çetesi, Pendik İstasyonuna "Kabo (Erzurumlular) Çetesi", Gebze istasyonuna ise "Urfalılar Çetesi" hakim. En dikkat çekici çete ismi ise "Kuaförler Çetesi". TCDD güvenlik görevlileri bu grup elemanlarının berber çıraklarından oluştuğunu yanlarında bıçak satır gibi kesici aletlerin dışında birde berber makası taşıdıklarını söylüyorlar. Böylelikle her hangi bir güvenlik aramasında berberde çalıştıklarını ve makasları biletmeye götürdüklerini söyleyip kolaylıkla kurtuluyorlar.

Bostancı İstasyonu’nu mesken tutan Kuaförler Çetesi" en az 10 kişilik gruplar halinde bıçaklı ve makaslı olarak dolaşıyor. Dil İskelesi istasyonundaki "Ağrılılar Çetesi" ise kendisine güvenlik görevlileriyle silahlı çatışmaya girecek kadar çok güveniyor.

yeni aktüel
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2004 Perşembe 09:54:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?