30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kapkaç çetesi çökertildi

İstanbul'da tapu daireleri, bankalar ve döviz bürolarından çıkan
vatandaşları takip ederek para dolu çantalarını çalan 8 kişilik kapkaç çetesi çökertildi. Çete üyelerinin, içerisinde 200 bin TL bulunan bir çantayı çalma anı da güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul genelindeki 10 ayrı adrese eş zamanlı operasyonlar düzenleyen Asayiş Büro Amirliği ekipleri, tapu daireleri, bankalar ve döviz bürolarından çıkan vatandaşları takip ederek para dolu çantalarını çalan çetenin 8 üyesini yakaladı. 12 ayrı suça karıştıkları belirlenen zanlıların, bu yolla 500 bin TL haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

Çete üyelerinin, 2007 yılında Ataşehir'de tapu dairesinden çıkan bir vatandaşın çantasını çalma anının güvenlik kameralarına yansıdığı ortaya çıktı. Görüntülere göre bir şebeke üyesinin, kurban seçtiği şahısları tapu dairesi içerisinde bir süre takip ettiği belirlendi.

Evin satışından elde ettiği 200 bin TL'yi bir çantaya koyarak dışarıya çıkan mağdurun yanına siyah bir otomobille yaklaşan kapkaççılar, el çabukluğuyla çantayı alarak kayıplara karıştı

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 18:08:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?