2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Kapkaççı gelin ölüme atladı

Hırsızlık ve kapkaçtan arandığı sırada 17 yaşındaki İ.G. ile 5 yıldızlı lüks otelde düğünü yapılırken yakalanan 15 yaşındaki Sultan Çelikdağ, 9. kattaki evinin camından atlayarak intihar etti. Hamile olan İ.G.’nin düğün istediği, ailesinin de "Aranıyoruz" diyerek karşı çıktığı iddia edildi.

LÜKS bir otelde 30 Nisan’da düğün yaparken yakalanan damat İ. G., gelin Sultan Çelikdağ ve Mert T., 3 Nisan’da Adana’daki bir banka şubesinden hırsızlık yaparken güvenlik kameralarınca tespit edilmişti.

Bu olaydan sonra polis, hırsızlıktan onlarca kez gözaltına alınan ve her defasında yaşları küçük olduğu için serbest kalan zanlıların peşine düşmüştü. Polis, İ.G. ile Sultan Çelikdağ’ın, 5 yıldızlı bir otelde 30 Nisan’da görkemli bir düğünle evleneceklerini öğrenince, otelin önünde önlem almıştı. Gelin ve damat son model BMW marka gelin arabalarıyla otele gelince, polis 58 ayrı hırsızlık suçuyla hakında işlem yapılmış gelin Sultan Çelikdağ’ı ve 30 ayrı hırsızlık, kapkaç suçlarına karışmış damat İ.G’yi gözaltına almıştı. Adliyeye çıkarılan damat İ.G. yaşı küçük olduğu gerekçesiyle yurda verilirken, Sultan Çelikdağ da ailesinin Adana’da olayın yaşandığı bankaya 40 bin YTL’lik zararı ödemesiyle serbest kalmıştı. Sultan Çelikdağ, Küçükçekmece’de işlediği 3 hırsızlık nedeniyle tutuklanıp Paşakapısı Cezaevi’ne konulduktan sonra tahliye edilmiş, damat da yurttan kaçmıştı.

Ailesi, kızlarının bunalıma girdiğini düşünerek olayların ardından Feriköy’deki evlerinden, Mecidiyeköy’de bir apartmanın 9. katında kiraladıkları daireye taşındı. İddiaya göre, hamile olan Sultan Çelikdağ ile İ.G.’ye iki gün önce imam nikahı kıyıldı. Aileler nikahın ardından dün Mecidiyeköy’deki evde toplandı. Sultan Çelikdağ, yeniden düğün istedi. Ancak her iki aile, polis tarafından arandıklarını söyleyerek düğüne onay vermedi. Damat İ.G. de ailelerin fikrine katıldı. Evdekilerle tartışan Sultan, kendini boşluğa bıraktı. Aşağı koşan İ.G., Sultan’ın öldüğünü anlayınca kayıplara karıştı. Sinir krizi geçiren ailesi, polislere ve basın mensuplarına saldırdı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 09:08:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?