1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Kapkaççı travestilere suçüstü

Maltepe'de travesti oldukları iddia edilen 2 kapkaççı suçüstü yakalandı. Adliyeye sevk edilen 2 zanlı, basın mensuplarına tehditler savurdu. 

Edinilen bilgiye göre, Maltepe sahil yolunda akşam saatlerinde önce Fatih Yılmaz isimli genci bıçak tehdidiyle gasp eden zanlılar, yarım saat sonra Bircan Balta isimli genç kızın kolundaki çantasını kopararak kapkaç yaptı. İhbar üzerine harekete geçen Maltepe Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, Abdurrahim D. ve Mehmet A. isimli zanlıları kıskıvrak yakaladı. Zanlıların yapılan üst aramasında 1 adet kelebek diye tabir edilen bıçak ve peruk ele geçirildi. 

Adliyeye sevk edilen zanlılardan Mehmet A.'nın basın mensuplarının "Ne iş yapıyorsunuz?" sorusuna "Uyuşturucu satıyorum", Abdurrahim D.'nin ise "Kadın pazarlıyorum" şeklinde cevaplar vermesi dikkat çekti. Zanlılar, "Sizin suratınızı ezberledik sonradan hesaplaşacağız" diyerek basın mensuplarına gözdağı verdi. 

Abdurrahim D.'nin gasp ve kapkaç gibi 33 ayrı suçtan, Mehmet A.'nın ise uyuşturucu kullanmak ve satmak suçundan sabıka kayıtlarının olduğu öğrenilirken, şahısların travesti olarak hayatlarını sürdürdükleri iddia edildi.
Kapkaç ve gasp mağdurlarından 19 yaşındaki sigortacı Bircan Balta, "Maltepe sahilde otobüs durağında beklerken, yanıma 2 kişi geldi. Bir tanesi kolumdaki çantaya asıldı. Çantanın kolu kopunca ikisi de kaçtı. O sırada çok korktum. Bir süre sonra çantamı geri getirdiler. Polisi aramamam için beni tehdit ettiler. Çantamın içindeki nakit paranın alındığını gördüm" dedi. 

Kolu kopan çantasını kameralara gösteren genç kız, şahısların travesti olduklarını polisten öğrendiğini söyleyerek, "Bunu duyunca çok şaşırdım. Eğer onların travesti olduklarını bilseydim, karşı koymaya çalışırdım" diye konuştu.
Gasp mağduru Fatih Yılmaz ise, "Akşam sahilde dolaşırken yanıma 2 kişi geldi. Biri bıçak çekti ve karnıma dayadı. Üzerimdeki paraları vermemi istedi. Yanımda fazla para yoktu. Ama cebimdeki 20 YTL'yi aldılar. Beni korkutmak için 'Biz polis yaraladık, adam öldürdük' diyerek beni polisi aramamam için tehdit etti" ifadelerini kullandı. 

Fatih Yılmaz da kapkaç mağduru Bircan Balta gibi zanlıların travesti olduklarını duyunca çok şaşırdığını belirterek, "Bunu bilseydim ikisine de karşı koyabilirdim" dedi. 

Şahıslar adliyeye sevk edilirken olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2007 Çarşamba 15:57:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?