2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Kapkaççılara ilk müebbet hapis

Kartal'da çantasını gasp ettikleri TEKEL Müdiresi 58 yaşındaki İclal Ülker'i otomobille sürükleyerek ölümüne neden olan Gencay Yolcu ve iki arkadaşı, ağırlaştırılmış müebbet ve 30'ar yıl hapis cezasına çarptırıldı. TEKEL Sigara Fabrikası Araştırma Enstitüsü Maltepe Şube Müdürü İclal Ülker, 11 Kasım 2005 tarihinde, çantasını almak isteyen kapkaççılar tarafından otomobille 230 metre sürüklendikten sonra, tekerleğin altında kalarak hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra kaçan Gencay Yolcu, 19 Kasım gecesi, Eyüp'te yakalanmıştı. Adı çok sayıda cinayet, gasp ve hırsızlık olayına karışan Yolcu ve iki arkadaşı, kullandıkları çalıntı BMW X-5 cip ve ruhsatsız tabancayla ele geçirilerek tutuklanmış, haklarında müebbet hapis istemiyle dava açılmıştı.
EN ACI TESADÜF

Yolcu ile iki arkadaşının yargılandığı sırada, İclal Ülker'in sağlığında görev yaptığı Kartal Cevizli'deki TEKEL Sigara Fabrikası binasının bir bölümü boşaltıldı ve Adalet Bakanlığı'na devredildi. Kartal Adalet Sarayı 2 Aralık 2006'da , Adalet Bakanı Cemil çiçek tarafından açıldı. Gencay Yolcu ve arkadaşlarının Kartal 2. Ağır Ceza Mahkemesi'de yargılandığı dava, büyük bir tesadüf sonucu, İclal Ülker'in makam odası olarak kullandığı salonda görülmeye başladı. Gencay Yolcu ve arkadaşlarının müebbet kararı da bu makam odasında verildi.

Kartal 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen karar duruşmasına, tutuklu sanıklar Gencay Yolcu, Mehmet Süral ve Yasin Ak ile müdahil Nihat Ülker ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme, sanıklar Yolcu, Süral ve Ak'ı, İclal Ülker'i kasten öldürmek suçundan TCK'nın 82. maddesince, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca sanıkların, mağdurlar İclal Ülker, Selahattin Ağlar ve Gönül Yıldırım'a karşı nitelikli yağma suçu da işledikleri göz önüne alınarak, TCK'nın 149/1 maddesi gereği, her mağdur için ayrı ayrı 12'şer yıl olmak üzere, 36'şar yıl daha ağır hapis cezası verildi. Sanıkların bu cezaları, iyi hal ve davranışları nedeniyle 10'ar yıl ağır hapse çevrildi.


Suç dosyası kabarık

TEKEL Müdiresi İclal Ülker'in ölümüne neden olan Gencay Yolcu'nun, genç yaşına rağmen, suç dosyası oldukça kabarık. Bu suçlardan bazıları şunlar:


25 Ağustos 2004: Yanında iki arkadaşı bulunan Gencay Yolcu, Gebze'den çaldığı otomobilin sahibini telefonla arayıp “Araban bende, 3 milyar getir al” dedi. Buluşma yerinde pusu kuran polisle silahlı çatışmaya giren Yolcu ile bir arkadaşı kaçtı. Ömer Balcı, polis kurşunuyla öldü.

8 Nisan 2005: Kartal Adliyesi yakınından çaldığı bir araçla kaçarken, kendilerini fark eden polis ekibiyle çatışmaya girdi. Eyüp Balcı ve Recep Zengin yakalanırken, Yolcu kaçtı.

30 Mayıs 2005: Kadıköy'den çaldığı araçla kaçarken E-5 Karayolu'nda polisle çatışmaya giren Gencay Yolcu, ters yöne girerek kaçmayı başardı.

21 Eylül 2005: Pendik Aydos'tan iki arkadaşıyla birlikte araç çalan Yolcu, polis barikatını silahlı çatışmaya girerek kaçtı.
Yenişafak
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2007 Salı 08:31:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?