30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kaplan: Erken seçimi kapıda

HASİP KAPLAN:

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, meclisin hiçbir sorunu çözemediğini savunarak, "Ben erken seçimi kapıda görüyorum" dedi.

KESK Başkanı Sami Evren, Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Gencay Gürsoy, yazar Vedat Türkali ve sanatçı Zeynep Baydar'ın da aralarında bulunduğu bir grup sanatçı, aydın ve yazar Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul İl Başkanlığı'na ziyarette bulundu.

Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, İstanbul İl Başkanı Hüseyin Barış ve kapatılan DTP'nin İstanbul İl Başkanı Mustafa Avcı tarafından karşılanan aydınlar, DTP'nin kapatılmasına yönelik tepkilerini dile getirdi.

Yazar Vedat Türkali, 15-20 milyon Kürt'ün mutluyum demediği sürece bu ülkede insanların mutlu olamayacaklarını savunarak, "Bu silah sanayisine harcanan paraya yazık. Ben Diyarbakır Belediye Başkanını iyi tanırım. Çok ahlaklı ve iyi bir insandır. Bir sürü eleştiriyorlar. Asıl onları bu hale getiren insanlar utansın" diye konuştu.

Gencay Gürsoy ise DTP'nin kapatılmasıyla sorunun siyasi çözümünün bittiğini belirterek, "Ancak tekrar Barış ve Demokrasi Partisi ile meclise girdiğiniz için tebrik ediyorum" dedi. KESK Başkanı Sami Evren de "Şuanda Ankara'da bir arama yapılıyor. Kontr-gerillanın merkezi aranıyor. Umarım geçmişteki tüm faili meçhuller ortaya çıkartılır" şeklinde konuştu.

BDP'nin yönetiminde olmak istediğini belirten sanatçı Zeynep Baydar ise "Bugüne kadar yapılan haksızlıkları görünce onların dağa çıkmalarına hak veriyorum" dedi.

Sanatçı ve aydınların ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Milletvekili Akın Birdal, "Yapılan bu ziyaret sonrası yalnız olmadığımızı anladık. Umarım yeni yılda yeni bir demokrasi anlayışı ile gireriz" ifadelerini kullandı.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise yeni yılla birlikte daha da güçleneceklerini söyledi. "Zorla ifade demokrasisi ve kelepçeli demokrasi sonrası bu ziyaret kardeşlik duygumuzu daha da güçlendirdi" diyen Kaplan, "Alevi kardeşlerimizle Kürt kardeşlerimizin, dışlananlarla birlikte başka sorunları çözebildi. Biz sorun değiliz. Yeni bir sayfa açmak gerekiyor" şeklinde konuştu.

Açıklamalarında Başbakan Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal ve MHP lideri Devlet Bahçeli'yi hedef alan bir fıkraya yer veren Kaplan, "Bütçe görüşmelerinde biz yoktuk. Meclisin hali ortada. Bu meclis hiçbir sorunu çözemiyor. Erken seçim olması gerekir. Ben erken seçimi kapıda görüyorum. Tüm tabanımızı hazırlanmaya davet ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 12:39:04
Güncelleme :30 Aralık 2009 Çarşamba 14:44:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?