3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Kar İstanbul'u esir aldı

İstanbul'da fırtınayla birlikte etkili kar yağışı nedeniyle boğaz gemi trafiğine kapatıldı.

Olumsuz hava şartlarının hakim olduğu İstanbul'da vapurlar güçlükle ilerlerken, sahilde yürüyen vatandaşlar da fırtınadan nasibini aldı. Kar yağışı İstanbul Boğazı'nda eşsiz bir manzara oluşturdu. 


İstanbul'da kar yağışı gece yarısından sonra etkisini artırarak sabaha kadar sürdü. Yoğun kar yağışı fırtınayla birlikte zaman zaman tipiye dönüştü. 

İstanbul'da Boğaz trafiği de hava koşullarından olumsuz etkilendi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, İstanbul Boğazı'nın, düşük görüş nedeniyle saat 23.55 itibariyle gemi trafiğine kapatıldığı ifade edildi. Olumsuz hava şartlarının hakim olduğu İstanbul'da vapurlar güçlükle ilerlerken, sahilde yürüyen vatandaşlar da fırtınadan nasibini aldı. Kar yağışı İstanbul Boğazı'nda eşsiz bir manzara oluşturdu. Turistler beyaz örtü altında fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi. Kar yağışı insanların yanı sıra sokakta yaşayan hayvanları da olumsuz etkiledi. Dışarıda kalan hayvanlar karların altında yiyecek aradı.

Meteorolojik ihbar doğrultusunda alarma geçen Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), olumsuz hava koşullarıyla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. 4 bin 613 kilometre yolda, 3 bin 557 personel ve bin 29 araç, karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri gece ana arterler D-100 ve TEM karayollarında tuzlama ve kar küreme çalışmaları yaptı. Cumartesi akşam Pazar sabah saat 09.00'da kadar 18 bin 308 ton tuz, bin 766 kilo solüsyon kullanıldı. İlçe belediyelerine ve kamu kurumlarına 210 ton tuz verildi. Son ölçümlere göre kar kalınlığının Ümraniye'de 15, Kağıthane'de 18 santimetre olduğu belirtildi.

Hava sıcaklarının sıfırın altında 4'e düşmesi nedeniyle sokakta kalan vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, Hızır Acil Cankurtarma ambulansları ile toplanarak otele yerleştiriliyor. Evsiz vatandaşlar bulundukları yerden alınarak, önce Edirnekapı'daki ilk bakım istasyonuna götürülüyor, burada kimlik tespiti yapılan kimsesizlerin banyo ve tıraş ihtiyaçları karşılanıyor. Yeni çamaşır ve elbise verilen kimsesizler daha sonra anlaşmalı otele yerleştiriliyor. Otele yerleştirilen vatandaşların tüm yiyecek ihtiyaçları İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lojistik Destek Daire Başkanlığı tarafından karşılanıyor. 

Pazar saat 09.00 itibari ile 100 vatandaş koruma altına alındı. Memleketine gitmek isteyen 9 kişi masrafları karşılanarak gidecekleri yerlere gönderildi. 5 kişi ise kendi istekleri ile yerleştirildikleri otelden ayrılırken, 73 kişi ise anlaşmalı otelde halen misafir ediliyor.

İstanbul genelinde 01.00-09.00 saatleri arasında 2'si yaralamalı 191 maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Kar yağışı deniz ulaşımını da aksattı. 09.30 Yalova-Yenikapı feribot seferleri, 18.15 Armutlu-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü karşılıklı olarak iptal edildi. Erdek-Avşa-Marmara Adası feribot seferleri yapılamıyor. Feribotlar ve şehir hatları seferleri ise sorunsuz devam ediyor.

AKOM, İtfaiye Daire Başkanlığı, Ulaşım Daire Başkanlığı, Sağlık Daire Başkanlığı, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Atık Yönetim Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürlüğü, İSKİ, İSFALT, İDO, İETT, İGDAŞ, Lojistik Destek Daire Başkanlığı ekipleri koordineli çalışıyor. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre kar yağışının Pazartesi sabah saatlerine kadar süreceği tahmin ediliyor.

iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2008 Pazar 13:08:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dilara IP: 85.103.5.xxx Tarih : 25.12.2008 18:41:34

ewet kar yağıyor belkide sabah kalktığımızda heryere bir örtü serilmiş olacak ::: ama sadece üzüldüğüm tek nokta war oda dışarıdaki insanlar ne yapacak??